WB: Doktorski – Đoković za 95 minuta do drugog kola!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je u tri seta pobedio Amerikanca Tenisa Sandgrena.  Ovo izgleda dobro: Novak se igrao Tenisa! Igra je bila dobra, ali možda smo još srećniji što je bilo "one vatre" koju često nismo mogli da prepoznamo u Novaku u prethodnih godinu dana.

Tenis 03.07.2018 | 20:45
WB: Doktorski – Đoković za 95 minuta do drugog kola!
Nekada najbolji igrač planete slavio je posle 95 minuta igre, odnosno rezultatom 6:3, 6:1, 6.2.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Horasija Sebaljosa ili Guida Andreocija.

Srpski teniser odigrao je perfektan meč, Sandgren nije imao nikakve šanse i zasluženo se plasirao u naredno kolo. 

Obojica tenisera su sigurno otvorila meč (1:1), međutim u trećem gemu Novak je napravio brejk koji nije ispuštao do kraja seta (3:1).

Štaviše, napravio je još jedan i sa 6:3 osvojio prvi set na Vimbldonu. 

Đoković u istom ritmu nastavlja i tokom drugog perioda igre. 21. igrač sveta pravi brejk odmah na startu, potom ga je potvrdio i došao velikih 3:0. 

Novak je uspeo da oduzme servis još jednom Sandgrenu, pa je tako posle 60 minuta igre na semaforu bilo 2:0 u setovima (6:3, 6:1). 

Tokom trećeg seta srpski teniser nije imao problema sve dok nije izgubio svoj servis gem prilikom rezultata 3:0. Sandgren uspeo je da vrati jedan brejk, ali to je bilo sve što smo videli od njega. Đoković sa 6:2 dolazi do trećeg perioda igre i zaslužene pobede.

Perfektno!

Novak Đoković se plasirao u 2. kolo Vimbldona pošto je na startu "zelenog" grend slema bez ikakvih problema izašao na kraj s američkim teniserom Tenisom Sandgrenom koji ni u jednom trenutku nije ozbiljnije zapretio - 3:0 (6:3, 6:1, 6:2).

Na terenu je proveo samo 95 minuta, neke poene svesno ubrzavao, verovatno i zbog toga što je dugo čekao da meč počne i postojala je određena bojazan da se produži do sutra.

Amerikanac, 57. igrač sveta koji je zablistao na Australijan openu ove godine, nije uspevao da nađe rešenje za to što je Đoković insistirao da igra na njegov bekhend, pa je pravio veliki broj grešaka, a Đoković mu je samo početkom trećeg seta dozvolio da malo proigra.

Ipak, Đoković je meč mirno priveo kraju i zakazao duel sa boljim iz duela argentinskih tenisera Gvida Andreosija i Orasija Sebaljosa, dok mu se i žreb lepo "otvorio".

Najvažnije iz ovog duela jeste da smo ponovo videli onu pravu "vatru" kod Novaka Đokovića koji je i na neke "male poene", ako ih tako možemo nazvati, reagovao veoma burno i videlo se koliko mu je stalo da ih dobije.

Video se onaj prepoznatljivi bes, bilo je i "urlika", ali je i igra bila na pravom nivou posebno na njegov servis, dok je forhend funkcionisao skoro savršeno.

U prva dva seta je lako izlazio na kraj sa Sangrenom i po dva puta oduzimao servis rivalu, isto je uradio i u trećem setu, ali je potom Amerikanac neočekivano iskoristio mali pad koncentracije i revanširao se Novaku. Ipak, to je samo nateralo Đokovića da "pojača", napravi novi brejk, i pošalje svog protivnika kući već posle prvog dana Vimbldona.

Za početak - ovo je dobro. Čak bismo mogli da kažemo i vrlo dobro. Nekada najbolji teniser sveta uspešno je startovao na ovogodišnjem Vimbldonu, pošto je u prvom kolu sa pola snage savladao Tenisa Sandgrena - 3:0 (6:3, 6:1, 6:2 ).

Nekadašnja senzacija Australijan opena nije mogla da parira Đokoviću, koji je odlična izdanja iz Kvinsa oplemenio večerašnjim trijumfom u Londonu. Prosto, velika razlika u kvalitetu videla se još od prvog gema. Uostalom, Sandgran je osvojio svega šest gemova i nije mogao da ugrozi dobro rasploženog Đokovića. 

Sandgren je uspeo da povede u prvom setu, ali je tu negde bio i kraj neke ozbiljnije borbe. Već u trećem gemu Đoković je napravio brejk, potom je bio neumoljiv na svom servisu. Dovojno da povede u setovima i trasira put ka konačnom trijumfu.

Amerikancu je razbijena iluzija da može da uradi nešto više. Ne čude onda slike dominacije iz drugog seta. Đoković je na startu napravio brejk i potom lagano završavamo posao. Bulo je tu i lepih poteza i poena za londonsku publiku.

Ako Đoković treba da bude nečim nezadovoljan onda je to sredina trećeg seta. Imao je veliku prednost od 3:0, a potom je dozvolio 57.igraču sveta da dođe do prvog brejka.

Sandgren je prišao na 2:3, ali je tu bio kraj svih njegovih nadanja. Đoković je iskoristio prvu meč loptu.

Sasnovič šokirala Kvitovu, Halep rutinski! Najbolja teniserka sveta Simona Halep prošla je u drugo kolo Vimbldona posle pobede nad Japankom Kurumi Narom u dva seta 6:2, 6:4.

Već u prvom kolu desilo se i jedno iznenađenje jer je Aleksandra Sasnovič pobedila Čehinju Petru Kvitovu posle tri seta 6:4, 4:6, 6:0.

Sasnovič, koja je prošle godine eliminisana u prvom kolu Vimbldona, do pobede nad dvostrukom šampionkom stigla je posle dva sata i 18 minuta igre, dok je za gotovo upola manje vremena Halep završila posao sa Japankom.

Naredna protivnica Beloruskinje Sasnovič biće Amerikanka Tejlor Taunsend, a Simona Halep će igrati protiv Kineskinje Saisai Ženg. 

Ženg je sa 2-0 u setovima savladala sunarodnicu Ćijan Vang. Dalje je prošla i Švajcarkinja Belinda Benčić velikim trijumfom nad Karolin Garsijom iz Francuske. 

To je još jedno iznenađenje dana pošto je Francuskinja na turnir došla kao šesta teniserka na WTA listi, a poražena je već na startu za sat i po vremena igre. 

U prvom setu je Benčić imala više koncentracije u taj-brejku i sa ubedljivih 7:2 ušla u drugi set. U njemu joj je bio dovoljan jedan brejk u šestom gemu za 4:2 kojim je Švajcarkinja i rešila pitanje pobednika bez izgubljenog poena. 

Od ostalih mečeva Alison Riske je bila silna protiv Duke-Marino iz Kolumbije sa 6:1, 6:1, dok je Japanka Naomi Osaka opravdala ulogu favorita i pobedila Moniku Nikulesku sa 2-0, 6:4 i 6:1. 

Britanka Bulter je sa 2-1 bila bolja od Sepede iz Paragvaja, dok je Amerikanka Kenin istim rezultatom trijumfovala protiv Grkinje Sakari.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar