WB: Nadal i Zverev furiozno do drugog kola!

Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je u tri seta pobedio Dudija Selu – 6:3, 6:3, 6:2.  Prva iznenađenja na Vimbldonu, Tim predao! Nekoliko favorita završilo je svoje učešće na ovogodišnjem "zelenom" grend slemu već u 1. kolu.  Tim predao Bagdatisu, Ebden dobio Gofana, a Hačanov Ferera.  Dominik Tim predao je meč prvog kola Vimbloda Markosu Bagdatisu pri rezultatu 6:4, 7:5 i 2:0 za Kipranina.

Tenis 03.07.2018 | 18:35
WB: Nadal i Zverev furiozno do drugog kola!
Španac je problema imao samo u trećem setu, u kojem je Sela uspeo jednom da mu oduzme servis (1:0).

Nadal je potom napravio dva brejka zaredom, poveo sa 4:1 i tu je bio kraj meča.

Prvi teniser sveta u drugom kolu igraće protiv Vaseka Pospišila ili Mihail Kukuškin. 

U drugo kolo turnira plasirao se i Aleksandar Zverev koji je bio bolji od Džejmsa Dakvorta – 7:5, 6:2, 6:0. Nemac će u narednoj rundi igrati protiv Tejlora Frica, koji je u četiri seta savladao Lorenca Sonega. 

Dalje su prošli još Dijego Švarcman, Nik Kirjos, Kajl Edmund, Felisijano Lopes i Simone Boleli.

Austrijski teniser Dominik Tim, finalista ovogodišnjeg Rolan Garosa, predao je meč 1. kola Vimbldona Markosu Bagdatisu u drugom gemu trećeg seta.

Iskusni Kipranin je dobio prva dva seta u svoju korist (6:4, 7:5) i bio na pragu toga da dobije treći (3:0), ali je Tim odlučio da se povuče zbog povrede leđa koja ga je mučila tokom čitavog meča.

Dominik Tim je bio u delu žreba u kom je i Novak Đoković, a u istom "kosturu" još jedno iznenađenje pošto je Fernanda Verdaska u četiri seta izbacio Tijafo iz SAD (7:6, 7:6, 3:6, 6:3).

Iznenađenje je priredio i David Gofan, ali negativno. Njega je tri seta, rutinski, savladao australijski teniser Ebden (6:3, 6:3, 6:4), pa je tako i Belgijanac "nestao" sa dela žreba na kome je najbolji srpski teniser Novak Đoković koji u ovom trenutku igra svoj meč 1. kola.

Markos će u narednoj rundi igrati sa Karenom Hačanovim, pošto je Rus u četiri seta bio bolji od, još jednog veterana, Davida Ferera iz Španije posle tačno dva i po časa igre – 6:1, 7:6(3), 3:6, 7:5.

Iznenađenje je napravio i Metju Ebden iz Australije eliminisavši Belgijanca Davida Gofana, desetog nosioca, veoma ubedljivo maksimalnim rezultatom – 6:4, 6:3, 6:4.

Pored Rafaela Nadala, u narednu rundu plasirao se i Italijan Fabio Fonjinji slavljem nad Toro Danijelom iz Japana 3:6, 6:3, 6:3, 6:3, Mihail Kukuškin iz Kazahstana izbacio je Kanađanina Vaseka Pospišila 6:4, 3:6, 6:2, 6:3, dok je Pjer-Igo Erber bio bolji od Nemca Miše Zvereva – 6:4, 6:3, 6:4.

Iznenađenjima ima i kod dama - čak tri od deset najboljih teniserki su već eliminisane. To su Sloan Stivens (#4), Elina Svitolina (#5) i Petra Kvitova (#8) koja je dva puta osvajala Vimbldon.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar