WB: Džumhur ekspresno do drugog kola!

Odlično otvaranje ovogodišnjeg Vimbldona za najboljeg bh. tenisera. Protiv Nijemca Maksimilijana Marterera - 6:3, 6:2, 6:4.

Tenis 03.07.2018 | 14:45
WB: Džumhur ekspresno do drugog kola!
Damir Džumhur opravdao je ulogu favorita u duelu sa Maksimilijanom Martererom i bez većih problema plasirao se u drugo kolo Vimbldona.

Prvi reket BiH za 96 minuta savladao je 23-godišnjeg Nijemca, te zakazao dvoboj sa boljim iz meča Ernests Gulbis - Džej Klark.

DŽUMHUR - MARTERER 6:3, 6:2, 6:4

Najbolji bh. teniser dominirao je u sve tri seta, te posao završio lako, vjerovatno i lakše nego što je očekivao. Nijemac, inače 48. teniser svijeta, nije uspio da pruži veći otpor niti u jednom setu.

Džumhur je većinom gemove rješavao na sredini dionica.

U prvom setu imao je jedan brejk, u drugom dva, te u trećem takođe jedan, što je bilo više nego dovoljno za siguran trijumf i plasman u drugo kolo najstarijeg teniskog turnira na svijetu, čime je izjednačio svoj najbolji rezultat na Vimbldonu.

S obzirom da ga očekuje povoljan žrijeb i dobra šansa da eliminiše i narednog rivala, Džumhur ima lijepu šansu da se prvi put u karijeri plasira u treće kolo trećeg Gren slema sezone.

Drugi bh. predstavnik Mirza Bašić igra protiv Argentinca Dijega Švarcmana i taj meč je nedavno počeo.

- TOK MEČA -

TREĆI SET (6:4)

Da se Džumhur "pretplatio" na brejkove sredinom seta, potvrdio je i treći period meča.

Ponovo je Damir oduzeo servis rivalu na 2:2, te najavio konačan trijumf.

Jedan osvojen gem na servis rivala bio je sasvim dovoljan da se meč rutinski privede kraju. Na kraju, 6:4 za plasman u drugo kolo Vimbldona.

DRUGI SET (6:2)

Slično kao prvi, počeo je, a i završio drugi set.

Izjednačena borba viđena je u prva četiri gema, Marterer je poveo 1:2, bh. teniser izjednačio, a onda je Džumhur drugi put na meču napravio brejk i poveo 3:2.

Ukupno je Damir osvojio pet gemova zaredom i od 1:2 stigao do 6:2, te ga od plasmana u drugo kolo Vimbldona dijeli još jedan set.

Do vođstva 2:0 stigao je za manje od sat igre, tačnije za 57 minuta.

PRVI SET (6:3)

U prvih pet gemova nije bilo većih uzbuđenja, a onda je Džumhur iskoristio prvu brejk priliku i stigao do vođstva 4:2.

Sarajlija je zatim sjajnim servisima potvrdio brejk i stigao do 5:2, da bi nakon toga Nijemac poveo 40:0, ali je prvi reket BiH uspio da se vrati, izjednači, ali je osmi gem ipak pripao Martereru.

Velika borba vođena je pri rezultatu 5:3, kada je Džumhur uspio da sačuva svoj servis i trijumfalno okonča prvi set, 6:3, iako je Marterer u jednom trenutku imao priliku da napravi brejk i vrati se u igru.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar