Musa napustio Cedevitu – ide u NBA!

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa napustio je Cedevitu i karijeru će nastaviti u NBA ligi, u Bruklinu.

Košarka 05.07.2018 | 10:30
Musa napustio Cedevitu – ide u NBA!
Musa otišao iz Cedevite - pravo u NBA. "Zvezda u usponu" Evrokupa zatražila "ispisnicu" iz Cedevite nakon NBA drafta na kome su ga izabrali Bruklin Netsi.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Cedevite, 19-godišnji košarkaš je tražio ispisnicu, klub mu je izašao u susret, a pošto je Musa bio pod ugovorom, Cedevita će dobiti obeštećenje.

"Džananu želimo mnogo sreće u najboljoj ligi sveta i da mu se ostvare svi snovi. On je sjajan momak, izuzetno ambiciozan i talentovan što smo i prepoznali u Cedeviti i oblikovali ga kao igrača u poslednje četiri godine. Takođe, zahvaljujemo mu na svemu što je dao klubu. Nadam se da će se nametnuti i u NBA ligi", rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić. 

Od naredne sezone u NBA još jedan igrač iz ABA Lige!

Talentovani reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa (19) odlučio je da već sledeće sezone nastupa u najjačoj ligi sveta pošto je od svog aktuelnog kluba Cedevite zatražio ispisnicu - i dobio je.

Musu je na ovogodišnjem draftu izabrao Bruklin (29. izbor prve runde), a njegova želja je da ne nastavlja karijeru u Evropi i odmah se oproba na najvećoj pozornici.

S obzirom na to da je Musa imao ugovor na još dve godine sa Zagrepčanima, Cedeviti će pripasti i određeno obeštećenje zbog prevremenog raskida ugovora.

Novi košarkaš Netsa prošle sezone proglašen je za "Zvezdu u usponu" Evrokupa, a sa Cedevitom je osvojio tri duple krune, kao i Superkup ABA lige 2017. Takođe, bio je u idealnom timu "Jadrana" i proglašen za najvećeg talenta ovog takmičenja.

Bruklin Netsi su izabarali Musu kao 29. pika na ovogodišnjem draftu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar