Vučić domaćin Petru Porošenku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće danas domaćin predsedniku Ukrajine Petru Porošenku tokom njegove zvanične posete Srbiji.

Srbija 03.07.2018 | 08:26
Vučić domaćin Petru Porošenku
Porošenku će biti priređen svečani doček ispred Palate Srbija, a nakon toga dvojica predsednika će ima sastanak tet-a-tet, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednici Ukrajine i Srbije će se zatim pridružiti delegacijima dve zemlje na plenarnom sastanku. 

Predviđeno je potpisivanje bilateralnih sporazuma, a zatim i izjave Vučića i Porošenka. 

U toku dana biće održan i Poslovni forum Srbija-Ukrajina, na kojem će učesnicima obratiti predsednici Vučić i Porošenko, kao i predsednik PKS Marko Čadež i generalni sekretar i prvi potpredsednik Privredne komore Ukrajine Mihajlo Nepran. 

Sa ukrajinskim predsednikom razgovaraće i premijerka Ana Brnabić, a primiće ge i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković. 

Porošenko je sinoć stigao u Beograd, gde ga je na aerodromu dočekala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

03.07.2018 06:37

Dokle li ce vas biti razbacanih kad svu ovu tvoju politiku Veliki brat bude naplaćivao...uvlacis se u dupe Zapadu,a On ti daje cijevi,pa sad sa ovim njegovim dusmaeninom...ti si bas corav i u mozak.

ODGOVORITE