WB: Ispala i Aleks! Borna dobije Fedeksa, pa ispadne od Medvedeva!

Šok za Bornu – pobedio Rodžera, pa ispao u prvom kolu! Hrvatski teniser Borna Ćorić neočekivano je poražen u prvom kolu Vimbldona od ruskog tenisera Danila Medvedeva bez osvojenog seta.  Kraj za Krunićevu, ispustila set i brejk viška! Najbolja srpska teniserka Aleksandra Krunić završila je Vimbldon porazom u prvom kolu od Amerikanke Medison Brengl sa 2:1 u setovima.  Krunićeva od sjaja do očaja! Srpska teniserka ubedljiva u prvom setu, pa razočaravajuća u drugom. Eliminisana sa Vimbldona.

Tenis 02.07.2018 | 19:00
WB: Ispala i Aleks! Borna dobije Fedeksa, pa ispadne od Medvedeva!
Brengl je bila bolja od Srpkinje rezultatom 2:6, 6:3, 6:3 posle jednog časa i 27 minuta igre.

Krunićeva je odlično otvorila duel i u prvom setu napravila čak tri brejka, pa taj deo igre rešila poprilično ubedljivo u svoju korist.

Dobro je krenuo i drugi deo igre za Aleksandru, povela je sa 2:0, ali onda dolazi do kompletnog kolapsa. 

Brengl osvaja osam od narednih devet gemova, dolazi do brejka viška u odlučujućem setu. Aleksandra je uspela da se vrati u duel i izjednačila na 3:3, ali teniserka iz SAD uzima tri gema zaredom i privodi meč kraju brejkom. 

Aleksandra Krunić je sredinom juna došla do najboljeg učinka u karijeri i prve WTA titule, pobedom u finalu 's-Hertogenboša, ali usledilo je ispadanje u drugom kolu Istborna od Žoane Konte, a sada i poraz u prvoj rundi trećeg Grend slema u karijeri. 

Protivnica 108. teniserke sveta Breng u narednom kolu biće Italijanka Kamila Đorđi, koja je u tri seta savladala Anastasiju Sevastovu iz Letonije.

Šok za Bornu – pobedio Rodžera, pa ispao u prvom kolu! Hrvatski teniser Borna Ćorić neočekivano je poražen u prvom kolu Vimbldona od ruskog tenisera Danila Medvedeva bez osvojenog seta.

Ćorić je na turnir došao pun samopouzdanja, s obzirom da je pobedom nad velikim Rodžerom Federerom u Haleu došao do svoje druge ATP titule.

Ipak, mladi nekonstantni Rus je pokazao zašto ga smatraju svetskim talentom i deklasirao Bornu sa 3:0 (7:6 (6), 6:2, 6:2).

Borna je otvorio meč onako kako se očekivalo – brejkom. Mladi Hrvat poveo je 2:1, ali je Medvedev odmah vratio brejk i zatim u nezvaničnom 13. gemu seta došao do prednosti od 1:0. 

U drugom i trećem setu postojao je samo jedan teniser na travi, a to je bio Rus. Neumoljivo je igrao, koristio sve svoje prilike, a za ta dva dela igre prepustio protivniku tek jednu brejk loptu, dok mu je servis oduzeo čak četiri puta. 

Medvedev se u narednoj rundi sastaje sa Špancem Giljermom Garsija-Lopseom, koji je u tri seta bio bolji od Gaštaa Elijasa iz Portugala.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar