WB: Federer razbio Lajovića! Ispao i Krajinović!

Federer ’samleo’ Lajovića na startu Vimbldona! Rodžer Federer je veoma lako savladao srpskog tenisera Dušana Lajovića sa 3:0 u setovima u prvom kolu Vimbldona 2018. godine.  Rebrendirani RF lagano otvorio Vimbldon protiv Lajovića.  Švajcarski teniser šokirao svet u novoj opremi, ali mu to nije smetalo da slavi u tri seta protiv našeg asa.  "Novi" Federer održao teniski čas Lajoviću.  Osmostruki šampion u novoj opremi lako, brzo i ubedljivo savladao Dušana Lajovića na otvaranju Centralnog terena na ovogodišnjem Vimbldonu (6:1, 6:3, 6:4).

Tenis 02.07.2018 | 16:15
WB: Federer razbio Lajovića! Ispao i Krajinović!
Federer je u ovom meču pokazao ’šta je i koje’ i Lajoviću nije prepustio ni promil šansi da mu pripreti oduzimanjem seta, a kamoli meča.

Švajcarski teniser je pogotovo nemilosrdan bio prilikom svojih servis gemova, jer mu Dušan nije ni jedanput došao ni do izjednačenja, a samo jednom osvojio dva poena prilikom riterna.

Maestralno je igrao aktuelni šampion Vimbldona. Bio je elegantan, precizan i brzog razmišljanja, pa srpskog teniseru nije ostavljao ni trunku vremena za razmišljanje, a meč je završen za samo jedan čas i 19 minuta (6:1, 6:3, 6:4). 

Rodžer je, inače, po prvi put otkrio javnosti da je zvanično potpisao ugovor sa novim proizvođačem sportske opreme Uniklom. Njega posle dugo, dugo vremena nećemo gledati više u Najkiju, već u bivšoj odori Novaka Đokovića. 

Federer se u drugom kolu sastaje sa objektivno lošijim igračem od Lajovića, a to će biti ili Lukas Lacko iz Slovačke ili Bendžamin Bonzi iz Francuske. 

Aktuelni šampion Vimbldona, Rodžer Federer uspešno je započeo odbranu trona na najprestižnijem teniskom turniru na svetu.

Švajcarski maestro je očekivano zabeležio drugi trijumf u isto toliko mečeva sa našim Dušanom Lajovićem kojeg je savladao i prošle godine u Londonu u drugom kolu. Ovaj put Fedeks je bio bolji u prvom kolu, takođe u tri seta, ali i lakše nego 2017, rezultatom 6:1, 6:3 i 6:4.

Švajcarac je iznenadio svet sporta, a posebno svoje navijače pošto je promenio glavnog sponzora nakon čitave decenije saradnje, to jest sa američkog Najkija je prešao na Juniklo. Naravno, u pitanju je japanska firma koja se u svet tenisa probila preko našeg Novaka Đokovića pre nego što je ovaj prošle godine prešao u okrilje Lakosta. Ne zna se koliko para je dobio Fderer za ovaj "transfer", a neke procene kažu da je ugovor težak oko 300.000.000 dolara.

Inače, RF će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz suserta između Slovaka Lukasa Lackog i Francuza Benžemana Bonzija.

Isti turnir, isti rival, isti rezultat. To je u najkraćem opis onoga što je viđeno na prvom meču na Centralnom terenu na Vimbldonu.

Dušan Lajović drugu godinu zaredom završava učešće na turniru u Londonu porazom od Rodžera Federera.

Srpski teniser je voljom žreba prošle godine odmerio snage sa osmostrukim šampionom u drugom kolu i pretrpeo poraz, a sada ga je Federer zaustavio na startu takmičenja.

Švajcarac je ubedljivo, lako i brzo slavio rezultatom 6:1, 6:3, 6:4, posle samo 79 minuta igre.

Dušan Lajović nije prikazao najbolju partiju, zapravo mnogo lošiju u odnosu na 2017, kada je igrao i taj-brejk u prvom setu (7:6, 6:3, 6:2), a nije imao ni rešenja za gotovo bezgrešnu igru branioca trofeja.

Federer jeste promenio proizvođača opreme, ali ne i igru. Odmah na startu dao je do znanja svima da je i ove godine stigao u London sa najvišim ambicijama.

Duci je dobio prvi gem na meču, a Federer je potom preuzeo palicu i potpuno dominirao terenom. Sve je hvatao i sve je pogađao, nanizavši devet gemova uzastopno. Lajović je na kratko prekinuo taj niz (1:4), ali nije imao znanja ni načina da parira Federeru, koji je po kratkom postupku okončao zadatak u prvoj rundi.

On se jednostavno na Centralnom terenu osećao kao kod kuće i to je jasno i pokazao.

Koliko je bio superioran Federer najbolje pokazuje podatak da je Lajoviću na svoj servis prepustio samo 11 poena, a samo jedan na prvi servis.

"Veoma sam zadovoljan kako sam počeo ovogodišnji Vimbldon. Dobro sam se osećao na početku meča, što nije bio slučaj prošle godine protiv istog rivala. Sada sam brzo napravio brejk, sve je išlo dobro i osećao sam se kao kod kuće", poručio je Federer posle pobede, naglasivši da je bio posebno srećan što je igrao pred četvoro svoje dece, koja su u pratnji supruge Mirke bili na stadionu.

Federer će u drugom kolu takmičenja igrati sa boljim iz meča u kojem se sastaju Slovak Lukaš Lacko i kvalifikant Benjamin Bonzi iz Francuske.

Kraj za Filipa u prvom kolu za nastavak teške sezone. Srpski teniser Filip Krajinović završio je učešće na Vimbldonu već u prvom kolu.

Krajinović je poražen od Čileanca Nikolasa Harija rezultatom 6:3, 3:6, 7:6 (7-5), 6:4, posle nešto više od dva i po sata igre.

Momak iz Sombora jeste bio postavljen za 28. nosioca na turniru, ali nije važio za favorita jer zbog problema sa povredama nema kontinuitet od početka sezone.

Nikolas iskoristio je činjenicu da je protivniku ovo bio prvi nastup posle više od tri meseca i napravio brejk u uvodnoj fazi meča, što je iskoristio da dođe do vođstva u setovima. 

U drugom je Krajinović uspeo da izjednači, zahvaljujući tome što je preživeo festival brejk šansi, da bi onda popustio u taj brejku trećem i tada je rešeno pitanje pobednika. 

Filip je u međuvremenu morao da zatraži medicinski tajm aut, Hari je sredinom četvrtog opet oduzeo servis srpskom igraču i tu je bio kraj. 

Filip Krajinović se vratio na teren posle tromesečne pauze zbog povrede, ali ispao je već u 1. kolu Vimbldona.

Dobra i loša vest.

Dobra je da se Filip Krajinović vratio na teren posle više od tri meseca pauze zbog povrede.

Loša vest je da je takmičenje na Vimbldonu završio već u 1. kolu. 

Bolji od njega bio je Čileanac Nikolas Hari, koji ga je dobio posle četiri seta - 3:1 (6:3, 3:6, 7:6 (7:5), 6:4). 

Ubrzo posle Krajinovića ispao je i Dušan Lajović, koji se namerio na najboljeg - Rodžera Federera.

Krajinović je u prvom setu pružio solidan otpor 66. teniseru na ATP rang-listi, ali je Hari u četvrtom gemu uspeo da mu oduzme servis, a kasnije se ispostavilo da mu je taj brejk bio dovoljan za vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu Krajinović je slavio istim rezultatom kao Čileanac u prvom, 6:3, a do jedinog brejka stigao je u šestom gemu.

Treći set doneo je najviše uzbuđenja, Krajinović je prvi stigao do brejka, poveo je sa 4:3, ali je Hari odmah uzvratio istom merom, pa je potom taj period igre okončan u taj-brejku u kom se Čileanac bolje snašao i slavio sa 7:5.

Izgubljen treći set delimično je uticao na igru 30. igrača na ATP rang-listi, iako je prvi došao do brejk lopte, nije uspeo da je realizuje i stekne prednost, što je Čileanac iskoristio i odmah potom u petom gemu oduzeo servis Krajinoviću.

Hari je sigurnim servis gemovima čuvao stečenu prednost i tako izborio plasman u drugo kolo Vimbldona.

Čileanac će se u drugoj rundi sastati sa boljim iz meča Ričardas Berankis – Mekenzi Mekdonald. 

Vimbldon se igra od 2. do 15. jula, a titulu brani Rodžer Federer.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar