Tuga do neba: Sarajevo plače

Tri djevojke Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini i regiji.

Bosna i Hercegovina 01.07.2018 | 21:03
Tuga do neba: Sarajevo plače
Djevojke su poginule nakon što se u petak u 18.25 BMW X5, kojim je upravljao njihov prijatelj Almir Ejubović (20), velikom brzinom zakucao u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama. Kazaljka na luksuznom terencu, u kojem se nalazilo petero mladih, zakucala se na 244 kilometra na sat.

Iz smrskanog vozila koje se skoro prepolovilo, tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezati lim. 

Lejla Oruč, koja je još davala znake života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS),  gdje je, nažalost, iste noći u 20.05 sati podlegla povredama prilikom ukazivanja ljekarske pomoći. 

Ljekari Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS još se bore za život Ajle Oruč (18), sestre nastradale Lejle Oruč. Vozač BMW-a Almir Ejubović zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti te je zadržan na liječenju u Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. 



Izvor blizak istrazi potvrdio je da je osnovni uzrok stravične nesreće upravo enormno velika brzina kojom se kretao BMW, za čijim je upravljačem bio neiskusan vozač. Da je u pitanju velika brzina, posvjedočio  je i jedan od vozača pored čijeg je vozila proletio BMW. 

"Toliko je brzo vozio da se moj automobil zaljuljao kad je prošao pored mene", ispričao je sagovornik.

U selu Vrbanja kod Tarčina, gdje su živjele Ajla Ibrica te sestre Lejla i Ajla Oruč vlada muk. Ispred kuće Ibrice brojna rodbina, prijatelji i komšije koji su došli da izraze saučešće neutješnoj porodici. 

Očajna majka nije u stanju ni s kim da razgovara, dok je oca, inače policajca, tužna vijest zatekla u Njemačkoj, gdje boravi na godišnjem odmoru. 

"Šta da vam kažemo, tragedija nezapamćena. Koliko smo upućeni, Almir je po njih došao, jer su se dogovorili da izađu u grad na kafu kako bi proslavili rođendan Ajle Oruč. Njoj je danas, zapravo, rođendan, ali su juče (prekjuče, op. a.) odlučili izaći. Eto, nije ga proslavila, kao što neće ni naša Ajla Ibrica", kroz suze pričaju Zikret i Amer. 

Prema njihovim riječima, svi su se međusobno poznavali još od prvog razreda osnovne škole. 

"Sve su zajedno radile, družile se i, eto, zajedno otišle i u smrt. Ovo je sada život bez života", jecajući kažu stričevi Zikret i Amer.

(SB)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Ismir

01.07.2018 19:16

Sve tatini sinovi i djeca ratnih profitera, čuj ti hajvana 244 km/h voziti , tri mlada života odose u zemlju a za četvrti se bore u kliničkom centru, uh oca ti jebem maloumnog , pitam se sta radi policija u ovoj zemlji . Ovo je sramota od države. Porodicama iskreno saucesce , ne daj Bože nikome.

ODGOVORITE
Name

Boxon

01.07.2018 19:30

I za ovo su policajci krivi? To što mu je neko da ovo auto, što ga ja neko odgojio bahatog, taj nije kriv? Šta treba policija da uradi? Mozete malo i vi u kući da radite s djecom pa neće morati policija. Da ga je zaustavila, vi bi rekli da maltretira neduzne gradjane, da su ljubomorni... Sve vam drugi kriv, osim vas samih.

Name

Re Boxon

01.07.2018 20:20

slazem se u potpunosti.20 godina i odmah u X5.Velika je odgovornost na roditeljima.

Name

Bl

01.07.2018 21:32

Cuj sta rafi policija,e idote jedan. Ovoga majmuna sto je vozio treba izlijeciti do kraja,i onda iz bolnice direktno u zatvor sa njim.

Name

Skeptik

02.07.2018 09:03

Boxon, policija treba da pojača kontrole pogotovo vikendom. Međutim, oni se samo bave ko u po bijela dan ima upaljene farove ili ne. Problem je što policija NE ZAUSTAVLJA vozila BMWx5 i slična jer se boje da se ne zamjere nekom kriminalcu ili tajkunu. Policija se snosi barem pola krivice.

Name

re Bl

02.07.2018 18:50

Jeste kriva policija, dzipove i skupa auta ne zaustavljaju negi bijedu, gdje treba da patroliraju nema ih sarajevska policija sjedi po kafanama i saljava rakiju, kupili 100 Golfova 7 , umjesto da love divljake koji ludo voze oni pisu kazne za parkiranje, mafija upravlja gradom i kriminalni klanovi kao u Beogradu, sto ne radi policija svoj posao??? U B.luci ubijen David i pojeo vuk magarca, da je TITOVA milicija pendreke bi od ovu olos lomili, kakva nasa policija obicne tetke. Dodji u Sarajevo da vidis gdje policija ubija vrijeme, piju kafu na benzinskim pumpama i jedu pecenje pi pecenjarama uz litre rakije , zato i jeste ovakvo stanje. Omladina se osilila u bijesnim autima , dok neki nemaju za hljeba oni se kofrce po gradu, al ista je slika u cijeloj BIH. Sta rade dva Lukaca Dragana da mi je znati?!! U svemu igra sto kazes i kucni neodgoj , ima svega, u svakom slucaju treba policija da strogo kaznjava. Vise je omladine u BIH stradalo u saobracajnim nego vojnika na ratistima u ratu , jel se slazes? Zao mi je svakog ko strada, a ljut sam na predstavnike zakona sto nisu stroziji.

Name

Nazalost

01.07.2018 19:25

Smo svjedoci sve vise ovakvih udesa gdje su mladje osobe u pitanju.Pitam se samo gdje je roditeljima pamet pa kupuju svojoj djeci koja su tek polozila jaka i brza auta???Zakon uvesti od polozenog vozackog narednih 5 godina nista preko 90 konja vozititi.

ODGOVORITE
Name

Nazalost Mladosti

02.07.2018 04:34

Babe su krive,em krali, em lagali,em nepravdu sijali,djeca im sad sefuju po kuci i da bude dobro...aferimi stignu.

Name

Danas

02.07.2018 06:06

Se sve vise roditelji nebave vaspitanjem djece ,cesto zadnj saznaju da su im djeca u losem drustvu,za ovako bahacenje policija je nemocna ,pilicija nije kriva sto mladi voze skupe dzipove ,bahte se po ulicama,a najcesce kad pokusa policija intervenisati odmah se potegnu veze i rezultat je na zalost gubitak zivota.

Name

Mix

01.07.2018 19:35

Tom debilu bi bilo najbolje da se ubije

ODGOVORITE
Name

Re Mix

02.07.2018 04:31

Ima prelom pršljena, možda Bog hoće da ostane u kolicima, da nema pirodicu, da ga vode u wc... da ga čitav njegov ži ot opominje, ko zna.?

Name

Svedska

01.07.2018 20:27

Kad volan ima kontrolu nad vozacem a ne vozac nad volanom ovako se tragicno zavrsi.Tuga velika.

ODGOVORITE
Name

Recu Pa Sta Bude

01.07.2018 21:21

Lake prirodne droge legalizovati,inace ce nam omladina ,,izgoriti,, od hemije.

ODGOVORITE
Name

XL

01.07.2018 21:43

Strasno, sacuvaj boze!

ODGOVORITE
Name

Aco

01.07.2018 21:46

Ako se sam ne ubije, strpati ti ga na doživotnu robiju.

ODGOVORITE
Name

Drot

02.07.2018 05:32

Za kandidate koji hoce da polazu vozacki ispit treba uvesti provjere kao za izdavanje odobrenja za oruzni list,vidite iz izjava komsija da taj nesretnik nije bio pogodan niti sa glavom dobar, nema veze kubikaza auta on bi ovo uradio i sa autom sa manje ks.

ODGOVORITE
Name

tijana

02.07.2018 11:12

O, tugo moja. Ne daj Bože, ne daj Bože nikome. Kriteriji naše omladine totalno su poremećeni. Devojke vole skupa auta, brzu vožnju. To su "in" momci. Alo, roditelji !!!! Čuvajte decu, razgovarajte s njima. Uvek i uvek i neprestano. I kada ih nervirate, Vi razgovarajte. Majko mila, tuga neviđena.

ODGOVORITE
Name

Živls

02.07.2018 14:26

Sačuvaj bože ovu djevojčicu da preživi imam dvije kćerke tih godina i rekla sam im da kad izadju u grad iodluče da sanekim drugom bez mog odobrenja sjednu u auto danegdje odudazaborave da više imaju majku jermladid danas nemisle glavom već samo nek