Srbi i Albanci se tukli u Cirihu, Gracu...!

Sukob Srba i Albanaca u Cirihu, zapaljena zastava! Najmanje šest osoba je povređeno, a dve su prebačene u bolnicu posle tuče Srba i Albanaca u Cirihu, preneli su lokalni mediji.  U Gracu u Austriji grupa albanskih navijača sukobila se posle utakmice reprezentacija Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji, najpre sa srpskim navijačima, a potom i policijom.

Fudbal 23.06.2018 | 22:40
Srbi i Albanci se tukli u Cirihu, Gracu...!
Ova grupa najpre je provocirala srpske navijače na javnom gledanju utakmice u centru grada.

Zatim, kada je krenula organizovano do drugog mesta, pošto je videla jednog biciklistu koji je hteo da ih snima mobilnim telefonom, grupa je nasrnula na njega.

Policija, koja je bila u blizini, uspela je ubrzo da zaustavi napad.

Oni su onda pesnicama i nogama nasrnuli na čuvare reda, a jednog gađali punom limenkom piva.

U tom napadu povređena su četiri policajca.

Zahvaljujući dodatnim policijskim snagama uhapšeno je šest osoba jedan 18-godišnji Hrvat, dva kosovska Albanaca stara 23 i 34 godine koji žive u Gracu, kao i tri austrijska državljanina iz Graca od 21, 24 i 26 godina, i protiv njih je podneta prijava.

Utakmica Srbije i Švajcarske završila se porazom srpske reprezentacije, nakon gola Đerdana Šaćiriija u 90. minutu utakmice.

Sukob Srba i Albanaca u Cirihu, zapaljena zastava! Najmanje šest osoba je povređeno, a dve su prebačene u bolnicu posle tuče Srba i Albanaca u Cirihu, preneli su lokalni mediji.

Kako se navodi, u noći posle utakmice između selekcija Srbije i Švajcarske, za koju nastupaju i igrači poreklom sa Kosmeta, veliki broj srpskih navijača se okupio u ciriškoj ulici Langštrase.

Dodaje se i da su se srpski navijači dokopali jedne kosovske zastave i zapalili je.

Portal tio.ch je objavio da se prema njima tada zatrčao jedan mladić, verovatno kosovsko-albanskog porekla, posle čega je krenula masovna tuča.

Tokom sinoćnje utakmice reprezentacija Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji, došlo je do sukoba srpskih navijača sa policijom u Beču.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Srboljub Albanovic

23.06.2018 21:22

Da sam ja Policajac u ovim drzavama,ja bih ove isprebijao da ih ni rodjena majka nebi prepoznala.

ODGOVORITE
Name

Nema

24.06.2018 05:22

Nema nista od tuce ! Samo kvarimo ugled u svijetu. Tu ima dosta pjanih navijaca !!

ODGOVORITE
Name

tz

24.06.2018 11:47

Takvi smo kakvi jesmo neznamo drugacije

ODGOVORITE