Spektakl kod hrama Sv. Save

Jedan od kulturnih simbola Rusije, Ansambl Crvene armije "Aleksandrov", održao je večeras koncert na prepunom platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.  Ansambl je nastupio u sastavu od 50 članova hora, 30 članova orkestra, četvorice solista i 26 igrača.

Srbija 23.06.2018 | 21:24
Spektakl kod hrama Sv. Save
To je bilo prvi put da Akademski ansambl pjesama i igara Ruske armije "Aleksandrov" nastupa pred beogradskom publikom pod otvorenim nebom sa jedinstvenom scenografijom.

Ulice oko Hrama Svetog Save su tokom koncerta bile prepune ljudi, među kojima je bilo dosta i stranaca, koji su, takođe, uživali u muzici ruskog vojnog orkestra.

Ovo je drugi nastup čuvenog ruskog hora i orkestra u Beogradu u novom sastavu, koji je formiran nakon tragične pogibije 84 člana ansambla u avionskoj nesreći krajem decembra 2016. godine.

"Aleksandrov" je prvi nastup održao 12. oktobra 1928. godine u Centralnom domu Crvene armije, a već sredinom tridesetih godina njegova slava se proširila izvan granica Rusije

Hor ansambla "Aleksandrov" jedan je od najboljih svjetskih muških horova, a njegove nastupe širom svijeta upotpunjuju orkestar duvačkih instrumenata i ruskih narodnih instrumenata poput domri, balalajki i harmonika i jedinstvena plesna trupa koja svojim akrobacijama i izuzetnim plesnim umijećem oduzima dah publici.

Ove godine ansambl obilježava devet decenija postojanja, a tokom svoje istorije osvojio je srca miliona sunarodnika, ali i brojnih ljubitelja muzike širom svijeta.

U svom obimnom repertoaru taj hor ima više od dve hiljade djela i to narodne i vojne pjesme i igre, pjesme domaćih autora, duhovna djela, kao i klasična djela ruskih i stranih kompozitora.

Koncertu su prisustvovali premijer Srbije Ana Brnabić, ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Srbije Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin i predstavnci diplomatskog kora.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DLM

23.06.2018 21:48

Jel Vulin izvrsio smotru?

ODGOVORITE