Povratak Tadića oduševio Holandiju!

Top transfer, velika stvar, sjajan fudbaler, vrhunski čovek, prava "desetka". . . ! Šta kaže o Dušanu legendarni Holanđanin koji ga je trenirao?

Fudbal 23.06.2018 | 23:10
Povratak Tadića oduševio Holandiju!
Čekalo se 10 godina da padne transfer rekord u holandskom fudbalu, a onda je došao Dušan Tadić. I srušio rekord zemljaka Miralema Sulejmanija kao najskupljeg igrača u istoriji Holandije. Čime se Mundijal završi, Tadić će potpisati ugovor i preći iz Sautemptona u Ajaks kao veliko pojačanje.

Suma od 17.100.000 evra koliko će Ajaks platiti za njega, nije posebno velika za premijerligaške uslove, ali je ogromna za Holandiju. Tadićev povratak je izazvao mnogo reakcija u Holandiji i sve su pozitivne. Tamošnji fudbal je u sve većoj krizi i povratak imena kao što je Tadić mnogi vide kao vesnik nekih boljih dana.

Holanđani se dobro sećaju Tadića dok je bio zvezda Groningena i Tventea, a jedan od onih koji ga dobro poznaje iz Sautemptona je legendarni holandski fudbaler Ervin Kuman. On je bio pomoćnik bratu Ronaldu koji je trenirao Sautempton.

„Top profesionalac, sjajan fdbaler i veliki radnik“, su opisi kojima Ervin Kuman opisuje Tadića holandskim medijima.

Ne krije oduševljenje što je Srbin izabrao Erediviziju pre Premijer lige.

„Ajaks je u svakom smislu dobio fantastičnog igrača. On je vrhunska kupovina. Velika je stvar za holandski fudbal što se takva ličnost vratila da igra ovde. Zaista imponuje što je želeo da se vrati u Holandiju. Iznenadilo me je da se vraća ovde jer je u Sautemptonu produžio ugovor 2016. godine i tamo je zarađivao veliki novac koji u Holandiji neće moći da dobije. Ali, u Ajaksu ima mogućnost i da se bori za trofeje“.

Kuman kaže da se Tadiću možda više sviđa stil života u Holandiji nego Engleskoj...

„Možda povratak u Holandiju ima veze sa nekim porodičnim razlozima jer znam da mu je bilo lepo ovde dok je živeo u Groningenu i Enshedeu. Dušan je veoma vezan za porodicu i ljude u okruženju. Jednom kada sa njim uspostavite dobar i topao odnos, to je onda za sva vremena. Ronald i ja imamo fantatsičan odnos sa njim. Dušan je jako lepo vaspitan momak. Posle svakog treninga samovoljno ostaje da radi dodatno sa trenerom“.

O ulozi koja čeka Tadića u Ajaksu. Kuman kaže:

„On ima mnogo kvaliteta i može da igra na različitim pozicijama u napadu i veznom redu, ali mislim da mu najviše leži uloga „desetke“. Ipak, u Sautemptonu smo ga najčešće koristili kao levo ili desno krilo. Najbolje se oseća kada mu date slobodu u igri, a kada počne da se uvlači između linija ume da bude jako opasan. Drugačiji je tip igrača od Zijeha umesto kojeg dolazi i mislim da Ajaks ništa ne gubi u ovoj priči. On je svestraniji od Zijeha i ima više iskustva“.

Mnogima je čudno da je Tadić odustao od igranja u Premijer ligi i bogatijeg ugovora u Engleskoj...

„Premijer liga je najjače takmičenje i svi žele da igraju tamo. A on već godinama igra sa uspehom u takvom takmičenju. Osim u prošloj sezoni, stalno je imao uspeha. I neverovatno je popularan u Sautemptonu“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar