Mrkela predstavio "rasnog špica": Tu je za golove!

"Rasni špic" i "krilo izvanredne brzine" u Zvezdi! "Imamo veliki izazov u Evropi i ja sam zato došao", poručuje Nikola Stojiljković, dok njegov novi saigrač.

Fudbal 22.06.2018 | 17:50
Mrkela predstavio "rasnog špica": Tu je za golove!
Crvena zvezda od danas zvanično ima još jednog napadača.

Pored Aleksandra Pešića, Milana Pavkova i Dejana Joveljića - stigla je konkurencija u vidu Nikole Stojiljkovića (25) - koji je već nekoliko dana proveo sa ekipom na pripremama na Zlatiboru, ali je ovog petka i zvanično uzeo dres sa brojem "19".

Sportski direktor Mitar Mrkela je na predstavljanju novog napadača izrazio uverenje da će se Stojiljković pokazati kao golgeter.

"Nikola je igrač koga poznajem dugo godina, prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije, lepo smo sarađivali, doveden je da donese golove, on je rasni špic i napraviće lepu karijeru u Crvenoj zvezdi", poručio je Mrkela.

Novi Nišlija u timu Zvezde, kazao je da ga je ekipa na Zlatiboru lepo prihvatila i da je srećan zbog toga što je došao u klub koji želi da "pomera lestvicu" rezultata iz prethodne sezone.

"Želimo da ponovimo rezultate i budemo još bolji sledeće godine, a najbitnije je da se uklopim što pre u ekipu, važno je da dam svoj maksimum i neće biti problema. Imamo veliki izazov u Evropi i ja sam zato došao. Konačno smo kao klub stali na noge i možemo da napravimo i bolji rezultat nego prošle godine. Postavljen je određen nivo prošle godine, a nadam se da ćemo mi napraviti korak dalje", poručio je pozajmljeni napadač Brage koji je naveo da je u razgovoru sa ljudima iz portugalskog kluba izrazio želju da se vrati u Srbiju.

"Nisam ulazio u to ko je ili koliko ponudio. Izrazio sam želju da se vratim u Srbiju, da igram u Zvezdi, oni su dobro znali šta hoću. Kada je u pitanju Evropa, APOEL je velika ekipa i veliki klub, ali prvo razmišljamo o prvom meču, ne o njima. Naša ekipa ima kvalitet i ne plašimo se njih".

Ponovo će sarađivati sa Vladanom Milojevićem koji ga je trenirao u Čukaričkom.

"Odlično znam Vladu, igrali smo već zajedno u Čukaričkom, tada smo odlično sarađivali. Dobro znam kako radi i kako funkcioniše kod njega. Nije presudilo to, klub me je hteo i želeo sam u klub koji me želi, ali naravno sam srećan što ću sarađivati sa trenerom s kojim sam već odlično sarađivao", zaključio je Stojiljković pri potpisivanju ugovora.

Ubrzo potom - još jedna promocija! 

Dvogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka na još jednu dodatnu sezonu, potpisao je Milan Jevtović koji stiže iz Antalijaspora.

"Želeli smo da ga dovedemo i prošle zime, ali san se nije ostvario. Uspeli smo na naše zadovoljstvo da završimo sve formalnosti. On je igrač izvanredne brzine, ima golgeterske sposobnosti i pokriva obe strane. Očekujem dosta golova, da pomogne Zvezdi, ali i ona njemu da se dodatno afirmiše", poručio je Mitar Mrkela na predstavljanju.

Sportski direktor poručio je da klub za njega nije morao da plati obeštećenje, dok je Jevtović istakao da je imao ponude norveških i švedskih klubova - ali je srce želelo samo jedno.

"Pre šest meseci je postojala mogućnost, ali nije se namestilo. Sada sam presrećan što se to u pravom trenutku dogodilo, verujem da ovaj tim može da ponovi prošlu sezonu, a možemo i više. Klub kao Crvena zvezda ide na najviše moguće ciljeve, nadam se i verujem da možemo da uđemo u Ligu šampipona", rekao je Jevtović.

Naveo je da poznaje dosta fudbalera Crvene zvezde kao što su Jovančić, Stojković i Gobeljić, a poznato je od ranije da je kum Branka Jovančića.

"Ovo je za mene najvažniji trenutak u životu. Presrećan sam što sam stigao u Zvezdu i ostvario dečački san. Došao sam da igram Evropu, daću svoj maksimum kako bih opravdao očekivanja svih u klubu", zaključio je krilni fudbaler koji je uzeo broj "26".

CRVENA ZVEZDA, LETO 2018:

DOŠLI (zvanično): Dušan Jovančić, Dejan Meleg, Nikola Stojiljković,Milan Jevtović, (nezvanično) Zoran Popović.

OTIŠLI: Mičel Donald, Damijen Le Talek, Damir Kahriman, Dušan Anđelković, Luka Ilić, Luka Adžić, Uroš Račić i Abraham Frimpong.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar