Drulović: Odlučuju sitnice, Švajcarci i nisu Švajcarci!

Ljubinko Drulović, bivši reprezentativac Jugoslavije, pričao je za B92 o meču između Jugoslavije i Švajcarske na kojem je nastupao, kao i o šansama i očekivanjima meča koji se igra u drugom kolu grupne faze Mundijala u Rusiji.

Fudbal 22.06.2018 | 15:45
Drulović: Odlučuju sitnice, Švajcarci i nisu Švajcarci!
Ljubinko Drulović je bio akter meča pre 17 godina, kada je Jugoslavija pobedila Švajcarsku, a asistencijom je učestvovao u pobedonosnom golu, koji je postigao upravo selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić.

"Prošao sam desno, pa sam je vratio na levu i centaršut je bio na drugu stativu, Krstajić je glavom dao gol. Tad smo i pobedili 2:1 pa smo posle toga igrali protiv Slovenaca, tad nisam igrao, tad sam se zagrevao jedno 70 minuta i tad nismo otišli zbog te utakmice. Dobili smo Švajcarce u Bazelu, ali nismo kao drugi otišli u Japan i Južnu Koreju", kažeDrulović za B92.

On misli da će u meču, koji se igra od 20.00 u Kalinjingradu, odlučivati nijanse.

"Dosta se razlikuje. Imaju neke momke koji i nisu pravi Švajcarci nego potiču sa ovih naših prostora, ali su rođeni tamo ili su im roditelji došli. I tad je Švajcarska imala odličnu reprezentaciju, možda čak i bolju nego danas. Međutim, imaju selektora sa naših prostora koji poznaje naš mentalitet. To je neki momenat, trenutak da se što manje greši, praktično se igra na neku grešku i čeka se situacija. Ne pravi se toliko šansi kao pre, sve su ekipe kompaktne i dobro organizovane i trkački sposobne. Sitnice odlučuju. Mislim da ta švajcarska danas nije baš kvalitetna kao ona ranije."

Opet su kao kolektiv pokazali u kvalifikacijama da su dobri i na to podseća Drulović, a poziv na oprez su i partije protiv Španije i Brazila.

"To je znak da znaju da igraju na rezultat što je važno u modernom fudbalu. Dok ne počne, ne znamo nikad tačno. Pre svega mislim da treba da odigramo utakmicu hlade glave da na terenu pokažemo da smo bolji. Ne treba da reagujemo na neke provokacije, to će biti najbolja 'osveta'", nastavio je Drulović.

Od mogućih aduta u selekciji Srbije izdvaja Aleksandra Mitrovića, napadača Fulama.

"Verujem da će Mitrović početi da daje golove. Davao je i u prijateljskim i u kvalifikacijama, mislim da je vreme da počne i na Svetskom prvenstvu. Iako je na prvoj utakmici sa Kostarikom bio jedan od ključnih igrača. Poneo je veliki timski teret, tako se borio između štopera i bio je pravi timski igrač. Nije mu se posrećilo, ali možda danas proradi".

Poznaje Krstajića kao igrača, a sada je i kao selektor "probio led" dobrim rezultatom.

"Skinuli smo taj teret, ali ova utakmica je praktično za nas eliminaciona, moramo da uzmemo tri boda jer imamo Brazil u poslednjem kolu. Ne znam koliko je tu dobro igrati, ne treba da se 'vadimo' sa Brazilcima. Dobro je što sve imamo u svojim rukama".

Ljubinko bi od eventualnih protivnika u osmini finala pre bi izabrao Meksiko.

"Mislim da Nemci ne mogu da odigraju toliko slabo kao u prvoj. Verovatno je tu negde i mentalitet, možda su dozirali. Meksiko je malo sličniji nama, euforija ih ponese iako imaju mnogo dobru podršku. Navijači ih nose celu utakmicu, ali opet je bolji Meksiko. Sa Nemcima nikad ne znate, mogu da počnu dobro i da 'samelju' ako ih krene dobro", zaključuje za B92 nekadašnji reprezentativac Ljubinko Drulović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar