Budi Dušan Silni!

Kreacija, vizija i umeće Tadića su nam potrebni danas više nego ikada.

Fudbal 22.06.2018 | 16:30
Budi Dušan Silni!
Srbija je tu. Tamo gde je želela da bude. Na Svetskom prvenstvu, u drugom kolu grupe sa pobedom nad Kostarikom u džepu. Od kvalifikacija pa na ovamo mnogo toga se dešavalo, ali možemo da kažemo da je Dušan Tadić bio jedan od najvećih konstanti, ako ne i najveća. Sećamo se samo kako je Tadić igrao u kvalifikacijama, kada je recimo posle pet odigranih kola učestvovao u 11 od 12 golova naše reprezentacije.

Igrao je silno! Bio je pravi vođa.

Možda čak nije bilo dobro što smo golgeterski mnogo zavisili od Tadića i zato je odlično da je Mitović na vreme proradio. Njegov učinak danas biće od velike važnosti. Ali, i Mitrovićevi golove zavisiće mnogo od Dušanove kreacije.

Protiv Kostarike je odigrao dobro, pravio je mnogo problema po desnoj strani napada, mešao je protivničku odbranu, pa čak i stvorio šansu Filipu Kostiću. Da Kejlor Navas nije dodirnuo tu loptu, Kostićbi postigao drugi gol za Orlove, a Tadiću bi bila upisana asistencija.

Jesu se u međuvremenu od kvalifikacija pa do danas pojavili neki novi heroji kao što je recimo Kolarov sa onom golčinom, Sergej Milinković Savić sa svojim umećem ili Duško Tošić sa poturanjem glave gde niko ne sme nogu da stavi, ali ne smemo da zaboravimo Dušanovu magiju.

Ni slučajno!

On mora da bude na nivou i Srbija će sigurno biti onakva kakva želi da bude protiv Švajcaraca večeras od 20 časova u Kalinjingradu. On mora da povuče, napravi dribling i pošalje upotrebljiv centaršut. On je taj koji mora da pošalje loptu u prostor. On je taj koji mora da pruži još više nego protiv Kostarike. Jer to može. Pokazao je toliko puta…

Izvesno je da ćemo ga sledeće sezone gledati u Ajaksu, a o kvalitetima Tadića govorio je zbog toga i Ervin Kuman, brat Ronalda Kumana.

“Ako Ajaks uspe da ga dovede to je kompliment i užitak za celu našu ligu. Tadić je TOP profesionalac! Može da igra na više pozicija i mnogo je iskusan. Ronald i ja imamo odličan odnos sa njim, bio bi vrhunska kupovina za Ajaks”, rekao je Kuman.

Možemo da se zahvalimo Kumanu na lepim rečima u Dušanovo ime, ali ipak moramo i mi da budemo svesni kakvog majstora imamo u timu. Ne treba to da shvatimo samo kada ga stranci hvale.

Ukoliko Dušan pokaže svoju silu u pravom izdanju, Švajcarci će imati veliki problem. Nije isključeno da gledamo Valona Behramija kao flastera na Dušanu kao našem glavnom kreativcu uz Sergeja. Ako Behrami bude igrao, a očekuje se da hoće, mogli bismo da gledamo brojne faulove na Tadiću i to onako bez pardona.

Videli smo kako je Nejmar prošao…

“Navikli smo. Ja lično u Premijer ligi i na mnogo oštrije i grublje startove. Video sam sve to, ali i Nejmar voli da faul pravi malo spektakularnijim nego što jeste. Ali to je sve normalno. I mi ćemo njima da odgovorimo istom merom“, rekao je Tadić u najavi utakmice.

Zna Dušan šta ga čeka, ali je više nego spreman i za Behramija, ali i ostale Švajcarce koji će ga saletati po terenu. Ali i da uzvrati istom merom. Što je jako bitno.

Dušan je igrač, ali i čovek, koga krasi smirenost. Ima nešto i u vojvođanskom mentalitetu. Ne dopušta da mu se situacija izmakne kontroli. A s druge strane, uvek je tu kada protivniku treba da se zaprži čorba. Da odigra ceo meč i kada mu krv lipti iz nosa kao na meču protiv Velsa u Kardifu.

Igrao je sat vremena sa razbijenim nosem tada. To je Dušan Silni!

Samo da odigra kako zna večeras i biće sve u redu…

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar