Napasti Švicu! Iz vazduha ili sa krila...?

Kako do Zomerovog gola?

Fudbal 22.06.2018 | 17:30
Napasti Švicu! Iz vazduha ili sa krila...?
Pre Kostarike Mladen Krstajić je poručio da spava kao beba! Uoči današnjeg meča u Kaljinjingradu rekao je da je njegov drim-tim spreman. Možda je to čisto hrabrenje pred duel sa Švajcarskom koji može da nam donese osminu finala Mundijala, a možda i mladi stručlnjak nešto zna što većinski deo Srbije ne zna. Da ima u svom špaliru asova kvalitet na čije karakteristike Vladimir Petković neće imati odgovor.

Švajcarcima igra i bod, mogu da kalkulišu i u spuštenom bloku čekaju našu grešku i kontru. Posebno što imaju našpanovanog Džerdana Šaćirija. A protiv Brazila se jasno videlo koliko je Švajcarskoj teško dati gol. Međutim, sudeći po onome što smo čuli u Rusiji stručni štab Srbije priželjkuje takav scenario i defanzivno orjentisanu Švajcarsku. Da, veruju da sa strpljenjem iz duela protiv Kostarike i taktičkom disciplinom mogu da dočekaju jedan trenutak i ispišu rusku bajku. Iz prekida...

Prosto i jednostavno: sa Sergejem Milinković Savićem koji čuva loptu bolje nego novce svaka švajcarska banka, te fizičkim jakim Aleksandrom Mitrovićem, defanzivno orjentisani Petković "častio" bi našu ekipu velikim brojem prekida u opasnoj zoni. Tu su Branislav Ivanović, Nikola Mlenković, Luka Milivojević, Nemanja Matić, Aleksandar Mitrović... Igrači koji svakoj odbrani na svetu mogu i moraju da donese nespokoj u skoku. Posebno, što je kapiten Aleksandar Kolarov u plus fazi i što ga zlatna levica sluša.

Teorija kaže da smo fizički jači i viši od Švajcaraca. Upravo su tamošnji novinari kroz pitanje to stavili do znanja Vladimiru Petkoviću.
"Ne mislim da će odlučiti fizika. Biće ovo utakmica jakog tempa, moraćemo da trčimo više nego Srbija", poručio je selektor Švajcarske.

Diplomatski odgovor možda krije i nespokoj u njegovoj duši. Tim pre što bi u slučaju da Sajdžije budu dosledne sebe i krenu na pobedu (favoriti su prema mnogim paramterima) mogli da budu kažnjeni preko naših brzonogih krila i igre jedan na jedan. Upravo zbog toga bi u startnu postavu trebalo da bude uvršten Filip Kostić, momak koji je sposoban da i defanzivno i ofanzivno odgovori klasi Štefana Lihštajnera. Isto važi i za Dušana Tadića koji će se na drugoj strani nameriti na Rikarda Rodrigeza. A on jeste opasan ofanzivni bek. Ali ne i najpouzdaniji kad je defanziva u pitanju.

Naravno, sve je to teorija. Ali i činjenice koje govore da prosto možemo i moramo da napadnemo Švajcarsku. Kaljinjingrad se dobija u vazduhu ili preko krila... 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar