SP: Valjda ga neće biti ni danas...

Sajdžije drže negativan rekord kao ekipa kojoj na Mundijalima nikada nije sviran penal.

Fudbal 22.06.2018 | 14:15
SP: Valjda ga neće biti ni danas...
Švajcarska je do sada kroz istoriju odigrala 34 utkamice na Mundijalu i, ako je verovati tamošnjim medijima, nikada nije šutnula penala na Svetskom prvenstvu! Pa, valjalo bi da ga ne šutne ni danas, da ne ureknemo. I po ovom kriterijumu Švajcarska je "najgora".

Doduše, šutirali su Švajcarci penale, ali one posle produžetaka. I tu su izgubili. U pitanju je bio duel protiv Ukrajine 2006. godine. Ali u toku igre ga nisu šutnuli.

Ovo je bitan podatak. Jer, kada se pogleda jer su Sajdžije izborile plasman na Mundijal tako što su dale gol iz penala protiv Severne Irske. Jedini u dva meča. Pa i u prijateljskim duelima su bili precizni s bele tačke, kao protiv Japana na primer.

Raduje to što je Srbija i protiv Kostarike, ali i u kvalifikacijama pokazala znatno veću zrelost nego u ranijim godinama. Nije tu bilo "gluposti", igranja rukom u šesnaestercu, faulova, niti crvenih kartona. Sa takvim stvarima se ne može do uspeha na Mundijalu i zato večeras Orlovi od 20 časova moraju da budu veoma oprezni.

Sa druge strane, "raduje" podatak da je protiv Švajcarske svirano četiri kaznena udarca na pomenute 34 utakmice. Dva su realizovana, dva nisu. Poslenji je šutirao Karim Benzema 2014. i nije bio precizan.

Mogao bi danas da bude i peti penal protiv Švajcarske od 20 časova, ne bismo imali ništa protiv. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar