Igrači tražili da Sampaoli ne vodi ekipu protiv Nigerije?!

Fudalska reprezentacija Argentine u četvrtak je doživela jedan od najtežih poraza u istoriji, uprkos činjenici da ima jednu od najboljih generacija, predvođenu Lionelom Mesijem.  Kod Argentinaca "leti perje" i prave se rezovi! Debakl od Hrvata na Mundijalu pokrenuo je lavinu kritika na račun selekcije "gaučosa". Selektor priznaje da su očajno "skenirali" rivala, igrači očajni i ljuti, javnost besna. . .  Buna u svlačionici Argentine: Sampaoli ne vodi ekipu u trećem kolu? Igrači žele da ga nasledi Horhe Buručaga.

Fudbal 22.06.2018 | 19:50
Igrači tražili da Sampaoli ne vodi ekipu protiv Nigerije?!
Argentina je do kolena potučena protiv Hrvatske rezultatom 3:0 i sada, kolo pre kraja, ima teoretske šanse da se nađe u osmini finala.

Kao glavni krivac je pored spomenutog Mesija označen selektor Horhe Sampaoli, pa su se nakon utakmice pojavile informacije da su igrači održali sastanak i zatražili da on ne vodi ekipu na poslednjem susretu protiv Nigerije.

"Igrači se nisu adaptirali, projekat je propao", rekao je Sampaoli na konferenciji na medije, ali je odgovor ubrzo stigao od napadača Serhija Aguera.

"Pustite ga nek priča šta god hoće", odgovorio je Aguero selektoru.

‘Gaučosi’ su, kako mediji iz te zemlje navode, zatražili da Horhe Buručaga bude na klupi.

Argentinci su nokautirani i teško da će preživeti težak udarac na Mundijalu.

Posle debakla od Hrvata u drugom kolu grupe D (0:3) samo puka teorija i sreća ostavlja ih u trci za plasman u osminu finala. Imaju samo jedan bod i još jedan meč i sve će zavisiti od rezultata ostalih selekcija u grupi.

Argentinska reprezentacija delovala je kao razbijena vojska.

Nije u reprezentaciji štimalo kako treba, uprkos tome u što u svojim redovima imaju najveću zvezdu današnjice Lionela Mesija.

Argentinski novinari koji prate selekciju u Rusiji izveštavaju da su igrači složni u oceni da selektor Horhe Sampaoli mora da ode i da su o tome već pričali sa ljudima iz Fudbalskog saveza Argentine nakon što su posle poraza održali zajednički sastanak.

Da nije sve u najboljem redu nagovestio je Maskerano posle poraza od Hrvata.

"Spremni smo da popijemo vaš otrov", izjavio je Maskerano argentinskim novinarima u Nižnjem Novgorodu posle očajne igre.

"Svesni smo da smo u veoma teškoj situaciji. Nije još sve izgubljeno, imamo šanse. Ali mi nemamo nikakav drugi problem, naš jedini problem je Argentina", dodao je fudbaler kineskog Hebeija.

Sampaoli je izjavio da nije sve išlo po planu.

"Sve što se dogodilo na meču protiv Hrvatske i loša igra ekipe je do menadžemnta. Plan koji smo zacrtali nije uspeo. Veoma me boli ovaj poraz, ali nisam dobro pričitao igru rivala", rekao je selektor Argentine.

Serhio Aguero bio je ljut i oštar.

"Sampaoli može da priča šta hoće", izjavio je napadač Mančester sitija koji je bio zamenjen u 54. minutu i to pošto nije pipnuo loptu u drugom poluvremenu.

Šta se to dešava unutar tima?

Bivši reprezentativac Argentine Pablo Zabaleta kaže da ne pamti kada je gledao lošiju reprezentaciju.

"Njima kao da je nedostajala duša. Bilo je baš čudno. Selektor mora da sedne sa igračima i otvoreno popriča šta se događa. Nikada ranije nisam gledao ovakvu utakmicu Argentine, nikada!", rekao je Zabaleta.

On je siguran da će nacionalni tim biti na udaru javnosti.

"Argentinski narod očekuje mnogo od ovog tima i neće prihvatiti ovo. Biće jako ljuti na igrače, jer su želeli da na ovom Mundijalu naprave nešto".

Zabaleta, ali i ostali, složni su da je ovo poslednja prilika za većinu igrača da naprave dobar rezultat na svetskoj sceni. Pre svih Leo Mesi.

"Žao mi je Mesija, jer mislim da mu je ovo bila poslednja prilika da nešto osvoji sa reprezentacijom. Nezadovoljan je, a naredni Mundijal je daleko i ne bih bio iznenađen ako se penzioniše posle Rusije".

Zabaleta, ali i stručnjaci smatraju da je većina iskusnih fudbalera razočarana i strahuju da Mesi neće biti jedini koji će završiti reprezentativnu karijeru. Kao igrače koji možda poslednji put nastupaju za Argentinu pominju Aguera, Anhela di Mariju, Lukasa Bilju...

Ali nije još gotovo. Argentina ima i dalje šansu, ili bolje reći nadu.

U poslednjem kolu sastaje se sa Nigerijom, ali moraće da osluškuje vesti sa utakmica Islanda protiv afričke selekcije i bezbrižne Hrvatske.

Duel Argentine i Nigerije na programu je u utorak od 20 časova u Sankt Peterburgu.

Argentina se ne smiruje, emocije pucaju na sve strane! Gaučosi se nalaze u najtežem položaju još od Mundijala u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, ekipa je u totalnom rasulu, a svlačionica je podigla bunu i želi da Horhe Sampaoli ne vodi tim u poslednjem kolu grupne faze protiv Nigerije!

Gotovo svi uticajni argentinski mediji pominju da igrači mole Sampaolijada se povuče pre kraja Mundijala, dok TyC Sport tvrdi - selektor je oteran! Svlačionica traži da Sampaoli ode, ujedno i za novog trenera predlaže Horhea Buručagu! Legendarni ofanzivac i strelac pobedosnog gola koji je Argentini 1986. godine doneo titulu svetskog šampiona je prva želja najvećeg dela tima, koji je razočaran onim što je Sampaoli uradio i zato svi traže hitne promene. 

Sampaolijev kratak boravak na klupi Argentine prošaran je uglavnom negativnim stavkama. Uoči Mundijala našao se u srcu velikog skandala kada je optužen za seksualno uznemiravanje jedne kuvarice, a prava drama nastala je posle remija sa Islandom na otvaranju grupne faze. Blamaža protiv Hrvatske i najteži poraz u poslednjih 60 godina bila je kap koja je prelila čašu.

Serhio Aguero već je javno predočio svetu šta misli o selektoru, a navodno niko u timu više ne veruje u Sampaolija. Pa ni Lionel Mesi, inače prvi zagovornik ideje da Sampaoli bude doveden umesto Edgarda Bauze u finišu turbulentnih kvalifikacija za ovogodišnji Mundijal.

Pitanje je, ipak, da li će se Sampaolijeva smena dogoditi sada, ili će se pokušati sa nekim sporazumnim raskidom kasnije. Kako je otkriveno, u slučaju da Sampaoli bude otpušten, Fudbalski savez Argentine moraće da mu isplati otpremninu u visini od 20.000.000 dolara!

Teško je da poverujemo da će toliki novac biti tek tako bačen na sto...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar