Hrvati slavili uz...Tompsona!

Lovren i drugovi slavili pobedu uz Tompsonovu pesmu! Fudaleri Hrvatske proslavili su pobedu nad Argentinom i plasman u osminu finala Svetskog prvenstva uz nacionalističku pesmu Marka Perkovića Tompsona.  Hrvati ovo vam ne treba - slavlje uz Tomsona! Hrvatski fudbaleri proslavili su u svlačionici veliku pobedu nad Argentinom i plasman u osminu finala Mundijala uz pesme ustaškog pevača Marka Perkovića "Tomsona".

Fudbal 22.06.2018 | 11:00
Hrvati slavili uz...Tompsona!
Hrvati su Argentinu u drugom kolu Grupe D pobedili sa 3:0 pa sada imaju šest bodova iz dve utakmice i obezbedili su prolaz dalje.

Pobedu su proslavili stihovima Tompsonove pesme "Bojna čavoglave".

"Korak naprijed, puška gotovs i uz pjesmu svi, za dom braćo, za slobodu borimo se mi... Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji", jeste deo teksta pesme koju su pevali igrači.

Takođe, hrvatski mediji pišu da je tokom intoniranja himne u centru Zagreba nekolicina ljudi podigla ruku i nacističkim pozdravom odslušala himnu.

Pesma "Bojna čavoglave" je prvi put emitovana na Radio Splitu krajem decembra 1991. godine.

Velika, veličanstvena pobeda Hrvatske nad Argentinom u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Rusiji zadivila je fudbalski svet. Luka Modrić, Ivan Rakitić i cela ekipa Hrvatske delovala je moćno, kao sat, ne dozvolivši Argentincima čak ni da se ponadaju. 

Čestitke hrvatskim fudbalerima uputili su i ljubitelji fudbala iz Srbije (tako i treba da bude), ali bi pojedini reprezentativci Hrvatske, poput Dejana Lovrena, mogli da se uzdrže od raspaljivanja niskih strasti. 

Fudbaleri i sportisti jesu uzori mladima i trebalo bi da obrate pažnju na ponašanje i kad dobijaju i kad gube. 

Štoper Liverpula je, normalno, bio presrećan zbog magične večeri svoje reprezentacije u kojoj je i on dao značajan doprinos, ali je u svlačionici izabrao pogrešnu pesmu za slavlje. Jednu od pesama Marka Perkovića Tomsona, dokazanog ustaše.  

Dejane, ne treba ti ovo...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

m

22.06.2018 10:08

Neka Se Vesele uz Tomsona Ali Neka Nama Miko Nebrani Da Se Veselimo uz Baju Malog Knindzu.

ODGOVORITE
Name

Re

22.06.2018 10:42

iste su to budale, i Tomson i taj Knindža. Što ne ode u Knin pa se tamo prosipa?

Name

Bole

22.06.2018 10:57

Igrali su fenomenalno i kao Srbin sam navijao za njih, ali ako oni pjevaju ove ustaüke pjesme u kijima su glavne mete Srbi, neka se jebu i ini i njihov fudbal i njihova lipa..