SP: Emotivni trenutak za Miloša Veljkovića...

Utakmica sa Švajcarskom je nešto posebno! „Moj san je uvek bio da igram za Srbiju i ponosan sam na to”, jasan je mladi štoper.

Fudbal 22.06.2018 | 09:00
SP: Emotivni trenutak za Miloša Veljkovića...
Jedan od igrača za kojeg će utakmica sa Švajcarskom predstavljati više od igre je Miloš Veljković. Momak rođen u Bazelu ima dvojno državljanstvo, bio je i član nacionalnog tima Švajcarske do 16 godina, ali se onda odlučio da nastupa za zemlju iz koje vuče poreklo.

Sutrašnji meč će za njega predstavljati poseban trenutak u karijeri.

„Moja cela porodica živi u Švajcarskoj, tamo imam puno prijatelja. Mnogi poznanici će gledati. Utakmica protiv Švajcarske je definitivno nešto posebno, jer sam igrao za nju u svojoj mladosti”, rekao je Veljković za zvaniču sajt Verdera.

Ipak, nikakva vrsta tuge nije prisutna, već naprotiv. Pre šest godina je odlučio da igra za Orlove i nije pogrešio.

„Moj san je uvek bio da igram za Srbiju i ponosan sam na to”, jasan je Veljković.

Srbija sutra u Kalinjigradu ima priliku da obezbedi plasman među 16 najboljih na Mundijalu, ali su u taboru Mladena Krstajića svesni kvaliteta protivnika.

„Oni su vrlo dobri kao tim, vrlo disciplionovani. Ipak, Džerdan Šaćiri je ključni igrač tima. Očekujem taktičku utakmicu, oba tima su dobro organizovana. Verovatno neće biti mnogo golova. Ali, na svetskom prvenstvu se nikada ne zna. Mislim da ćemo pobediti sa 2:1, to bi bilo vrlo lepo”, rekao je Veljković.

Utakmica u Kalinjingradu igra se od 20 časova.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar