Krstajić: Politika me ne zanima, biće žestoko!

Selektor fudbalera Srbije Mladen Krstajić rekao je da će protiv Švajcarske biti taktičkih promena, ali i da Srbija neće menjati svoj sistem igre. Nada se da će sve proći u duhu fer-pleja.  Orlovi doneli kišu u Kalinjingrad, Krstajić raspaljuje Srbiju: Drim tim je spreman! "Politika me ne zanima. To sam rekao 100 puta, i ovo je 101. put".

Fudbal 21.06.2018 | 21:40
Krstajić: Politika me ne zanima, biće žestoko!
Sunce je ovog četvrtka tuklo kao nikad od dolaska srpske ekspedicije u Kalinjingradsku oblast! Međutim, pre nego što je selektor Orlova Mladen Krstajić dobio reč počela je da duva košava, temperatura se spustila za deset stepeni. Krenuo je i pljusak. Pravo varljivo leto...

Nadamo se svi da igra reprezentacije Srbije u sutrašnjem meču protiv Švajcarske neće biti varljiva kao vremenske prilike u baltičkoj oblasti.

Verujemo da će biti čvrta - kao protiv Kostarike. I još čvršća.

Verujemo da će biti racionalna - kao protiv Kostarike. I još racionalnija.

Verujemo i da će Orlovi biti hrabri kao Nemanja Matić i magični kao Sergej Milinković Savić.

I naravno - ubitačni kao Kolarov.

Srbija i Švajcarska u petak od 20 časova igraju drugi meč Grupe E na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Taj meč mogao bi Srbiju da odvede u narednu fazu ako "Orlovi" upišu i drugi trijumf na prvenstvu.

"Biće taktičkih promena, ali nećemo odstupati od našeg sistema igre. Mogu da garantujem da će igrači dati maksimum i da odigraju utakmkcu kako treba. Da će biti agresivni, a opet da će sve biti u fer pleju", rekao je na konferenciji pred meč selektor Srbije.

Podsetio je da je u tom sistemu bitna dobra atmosfera, a slobodno vreme igrača ostavljeno je njima na raspolaganje.

"Vetar, kiše i nevreme, mi smo u Srbiji navikli na sve nepogode. Svetlogorsk je prefektna baza, kao iz bajke. Kod mene je bitna atmosfera i da daju sve od sebe. Njihovo slobodno vreme smo ostavili njima, jer su veliki profesionalci. Puštam ih bukvalno na njhovu odgovornost. Pokazali su da su profesionalci", rekao je Krstajić.

Na pitanje da li seniori mogu da ponove uspeh mlađe kategorije, Krstajić kaže da se ne vraća u prošlost.

"Pored mene sedi legenda Mančestera, a u svlačionici drim tim. Prema tome, sve je jasno".

Najvažnije je, prema njegovim rečima, da su igrači zdravi, orni i da imaju želju. O mogućim tenzijama tokom meča, Krstajić kaže da tu nema mesta politici.

"Politika me uopšte ne zanima, došli smo da prezentujemo našu zemlju na pravi način, ostalo me ne zanima. Daće bog da sve sutra bude u redu", jasan je šef struke "Orlova".

Krstajić je podsetio da imamo još jednog predstavnika na Mundijalu jer je selektor Švajcarske Vladimir Petković rođen u Sarajevu, a on u Zenici.

"Švajcarska je dosta dobro potkovana taktički, dugo igraju zajedno, selektor je dugo a njima, To su važne stvari. Znamo njihove vrline, ali i mane. Dobro smo ih prostudirali, biće sutra žestoko", kaže Krstajić, koji se zahvalio i Rusima na navijanju tokom meča protiv Kostarike.

"Hvala Rusiji na gostoprimstvu. Osećao se kao da smo u Srbiji. Zahvaljujem se i ruskim navijačima u Samari protiv Kotarike, tako očekujemo i protiv Švajcarske. Svi smo navijali, ali neko je snimao samo igrače, Sasvim je normalno da navijamo za našu braću Ruse. Tako je bilo i ostaće", objasnio je selektor Srbije.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar