Sastanak lidera početkom jula?

Zvaničnici Bijele kuće saopštili su da je u toku planiranje samita predsjednika Donalda Trampa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina.

Svijet 21.06.2018 | 19:52
Sastanak lidera početkom jula?
Mediji, pozivajući se na neimenovane izvore, prenose da se očekuje da će sastanak biti održan tokom Trampove posjete Evropi narednog mjeseca. Dvojica lidera mogla bi da se sastanu prije samita NATO-a, koji se održava 11. i 12. jula u Briselu, ili poslije Trampove posjete Britaniji dva dana kasnije.

Portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Geret Markis tvitovao je u četvrtak da će se savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton od 25. do 27. juna sastati sa američkim saveznicima u Londonu i Rimu s kojima će razgovarati o bezbjednosnim pitanjima, i da će zatim otputovati u Moskvu gdje će razgovarati o potencijalnom sastanku predsjednika Trampa i Putina.

Putinov portparol Dmitrij Peskov takođe je potvrdio da će Bolton posjetiti Rusiju naredne nedjelje.

Mjesto susreta nije objavljeno, ali nekoliko stranih medija ranije je prenijelo da bi predsjednici SAD i Rusije mogli da se sastanu u jednoj od evropskih prijestonica poslije samita NATO-a, moguće u Beču.

Tramp je početkom mjeseca izrazio zainteresovanost za obnovu Putinovog imidža na svjetskoj sceni. Na samitu G7 u Kvebeku, američki lider rekao je da bi Rusija ponovo trebalo da bude primljena u grupu najrazvijenih zemalja. Rusko članstvo suspendovano je poslije aneksije Krima 2014. godine.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

semberac

21.06.2018 20:46

Eeeee sto bi zemaljska kugla bila ljepsa da vas dvojice nema

ODGOVORITE