Danas na Mundijalu: Mesi protiv Hrvata! I još...

Veliki derbi počinje u 20 časova. Pre toga će na teren i Kristijan Eriksen, Antoan Grizman. . .

Fudbal 21.06.2018 | 13:00
Danas na Mundijalu: Mesi protiv Hrvata! I još...
Posle tri "minimalca" favorita u sredu, sa nestrpljenjem čekamo da prođe četvrtak - poslednji dan pred drugu utakmicu reprezentacije Srbije.

Dok sve sporije teče vreme do sledećeg nastupa "orlova" na Mundijalu (u Kalinjingradu protiv Švajcarske u petak od 20.00), danas ćemo pratiti tri utakmice Svetskog prvenstva, u Samari, Jekaterinburgu i Nižnjem Novgorodu.

Mundijalski dan počeće na "Samara areni", gde će u 14 časova igrati Danska i Australija. Evropljani će tražiti trijumf koji bi im skoro sigurno obezbedio plasman u nokaut fazu. Sa druge strane, "Sokerosi" su suočeni sa imperativom pobede ako žele da ostanu u Rusiji. Skandinavci su u prvom kolu ostali bez Vilijama Kvista (polomljena rebra), ali će i bez iskusnog veziste ipak biti blagi favoriti.

Tri sata kasnije, od 17 časova, na "Jekaterinburg areni" igraće Francuska i Peru. Golman "trikolora" Ugo Loris odigraće jubilarni 100. meč u dresu reprezentacije i bilo bi iznenađenje ako sa saigračima ne obezbedi pobedu, za maksimalni skor "Galskih petlova" posle drugog kruga.

Dok francuski mediji i dalje nagađaju da li će selektor Didije Dešan izvesti na teren trio Mbape-Grizman-Dembele ili će uvesti u starnih jedanaest Olivijea Žirua, Peruancima se daju male šanse da "izvuku" bod, koji im je izmakao na otvaranju protiv Danaca.

Takmičarski dan u 20 časova "zatvoriće" veliki derbi, Argentina - Hrvatska, u kojem će "Albiseleste" igrati za prvu pobedu i podizanje forme i raspoloženja posle kiksa na startu. Ulog "vatrenih" je takođe jasan - maksimalni učinak od šest bodova i miran pristup poslednjem kolu, kada se sastaju sa - za njih pogotovo - neugodnim Islandom.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić vratio je između dva kola Nikolu Kalinića u Split, jer je napadač odbio da uđe u igru protiv Nigerije, dok njegov kolega Horhe Sampaoli dan pred meč protiv Hrvatske nije hteo da izdiktira sastav. Uz to, on je vatreno branio Lionela Mesija i rekao da se ne sme dozvoliti da kiks reprezentacije (kao u prvom kolu, protiv Islanda) bude svaljen na leđa njenog najboljeg igrača, pa iako je promašio penal koji bi verovatno doneo trijumf.

Četvrtak će Mesiju doneti šansu da popravi utisak, a Hrvatskoj da nagovesti njegov neslavan kraj u dresu Argentine, koji je ovog proleća i najavio, u slučaju da ne osvoji Svetsko prvenstvo. Veče pred nama zato će biti posebno značajno.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar