Milutinov definitivno uz ''Orlove''!

Stigao Peno, Micić dolazi i čeka se Marjanović. . .  Stefan Jović ipak neće moći da pomogne ekipi.

Košarka 22.06.2018 | 21:30
Milutinov definitivno uz ''Orlove''!
Nakon pet dana treniranja u novobeogradskoj dvorani Ranko Žeravica, košarkaška reprezentacija Srbije promenila je lokaciju i preselila se u Novi Sad, gde će radno provesti dane do putovanja u Tbilisi i gostovanje Gruziji u pretposlednjem kolu prve faze kvalifikacija za Svetski kup u Kini 2019. godine.

Selektor Aleksandar Đorđević na raspolaganju ima kombinovani sastav koji zasad čine: Nemanja Nedović (Unikaha), Dragan Milosavljević (Unikaha), Marko Simonović (Zenit), Aleksa Avramović (Vareze),Dejan Todorović (Bilbao), Stevan Jelovac (Nižnji Novgorod), Ilija Đoković (Borac Čačak), Ognjen Dobrić(Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (Crvena zvezda) i Đorđe Gagić(Partizan). 

Dobra vest za selektora i njegove saradnike je da će od četvrtka uveče roster Srbije će biti jači za Nikolu Milutinova. Srpski centar je posle redovnih konsultacija sa klupskim i reprezentativnim lekarima odlučio da ne bude podvrgnut operativnom zahvatu kako bi rešio problem sa kolenom koji ga muči poslednje vreme. Milutinov je po završetku sezone odradio magnetnu rezonancu koja je pokazala da mu se stanje poboljšalo, zbog čega je izbegao odlazak „pod nož“.

On će se u četvrtak uveče pridružiti saigračima u Novom Sadu.

Prema unapred dogovorenom planu, nacionalni tim će od petka pojačati novi plejmejker Efesa Vasilije Micić, pošto treba da odradi papirologiju u novom klubu, dok je u sredu ujutru stigao mladi organizator igre Albe - Stefan Peno. Takođe, Srbija će od 24. juna biti jača za Bobana Marjanovića, dok završiobaveze sa snimanjem prvog filma u svom holivudskom debiju.

Jedina loša vest jeste da Đorđević neće moći da računa na Stefana Jovića. Novi šampion Nemačke je posle duge i iscrpljujuće sezone odlučio da se posveti rešavanju određenih zdravstvenih problema, pošto je imao manji operativni zahvat na oku.

Podsetimo, od ranije su sa spiska, zbog zdravstvenih i drugih problema, otpisani Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Miroslav Raduljica, Nikola Kalinić, Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Luka Mitrović, dok su Milan Mačvan i Ognjen Kuzmić i dalje u procesu rehabilitacije zbog pucanja prednjih ukrštenih ligamenata.

Srbiju 29. juna čeka gostovanje Gruziji, a zatim 2. jula sledi poslednja utakmica prve faze protiv Nemačke u Novom Sadu. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar