Šampion Luka Dončić, veličanstvena trojka i suze za kraj!

Najbolja godina u životu i priznanje od najvećeg rivala na Draftu! Slovenac putuje u Bruklin na NBA draft. . .

Košarka 20.06.2018 | 21:00
Šampion Luka Dončić, veličanstvena trojka i suze za kraj!
Kada u manje od godinu dana postanete šampion Evrope sa reprezentacijom i klubom čije boje branite, budete član najbolje petorke u oba takmičenja, najbolji mladi i najbolji igrač generalno u Evroligi, najkorisniji igrač završnog turnira ipored mnogih drugih stvari i prvak Španije, onda ne možete da nakačite drugu etiketu nego - godina za pamćenje!

Upravo je tako Luka Dončić video sezonu koja mu se zvanično završila u utorak uveče šampionskim brejkom u Vitoriji, čime je završena finalna serija ACB lige. Luka Dončić se u stilu velikih šampiona verovatno oprostio od dresa madridskog Reala, za koji je debitovao kao golobradi 16-godišnjak. Tada je u svom prvom kontaktu s loptom najmlađi prvotimac u istoriji Kraljevskog kluba objasnio svima šta im se sprema u naredne tri godine, a svoje poslednje poene u dresu Reala upisao je na spektakularan način - s jedne noge i šutem jednom rukom. Bajkovito, kao što je i njegova karijera dosad.



Dončić je po završetku utakmice skromno podelio kompletan uspeh apsolutno svima koji su bili deo njegovog života poslednjih godina.

„Živim najbolju godinu mog života. Želim da zahvalim Realu što mi je pomogao da to izvedem. Hvala i svim mojim trenerima, saigračima, medicinskom osoblju, svima“.

Upitan da li će biti na svečanoj ceremoniji i NBA draftu u noći između četvrtka i petka u Bruklinu, Dončićje bio neodređen:

„Ne znam šta će se desiti, videću u razgovoru s agentima i onda ćemo doneti konačnu odluku“, poručio je Slovenac, mada je posle potvrdio da će biti u Bruklinu.

Posle overene šampionske krune u Španiji, Dončić je svoju radost podelio i sa pristalicama Reala na društvenim mrežama kroz fotografiju u kojoj drži trofej, a priznanje za sve što je postigao u jednoj od najsvetlijih sezona jednog evropskog košarkaša u novijoj istoriji dobio je i od najvećeg rivala na NBA Draftu - Deandrea Ejtona.

„Vidimo se uskoro, šampione“, stajalo je u kratkoj poruci vrlo verovatno sledećeg prvog pika.

Koliko je kompletan uspeh značio Luki Dončiću možda najbolje opisuju trenuci kada se usred veliko slavlja - slomio. Emotivno. Posle svega što je prošao, nije ni čudo. Jednostavno, olakšao je sebi dušu, ujedno i potvrdio da je ovo kraj za njega na Starom kontinentu. Na kraju je završio i u zagrljaju Pabla Lasa, koji mu je omogućio da snovi postanu stvarnost...



Kakvu je sezonu imao Luka Dončić verovatno najslikovitije opisuju reči iskusnog plejmejkera i nekadašnjeg igrača Barselone - Tajrisa Rajsa.

„Ovaj mladi momak je verovatno imao pojedinačno najbolju sezonu u istoriji evropske košarke, a sada će biti u TOP5 pikova na NBA Draftu. Kada ga budu izabrali slobodno može da se penzioniše, a i dalje će ostati upamćen kao legenda. E, to je nešto posebno“, poručio je Rajs.

Bio je to Luka Dončić, dame i gospodo. Od leta gledaćemo ga u nekom drugom filmu, a evropska košarka ostaće bez svog najblistavijeg bisera. 

LISTA DONČIĆEVIH USPEHA OD EVROBASKETA 2017 DO DANAS

- Šampion Evrope sa Slovenijom.
- Član najbolje petorke Evrobasketa.
- Šampion Evrope sa Realom.
- MVP sezone u Evroligi.
- MVP završnog turnira Evrolige.
- Član najbolje petorke Evrolige.
- Zvezda u usponu Evrolige.
- Šampion ACB lige.
- MVP ACB lige.
- Član najbolje petorke ACB lige.
- Najbolji mladi igrač ACB lige.

Dečko ima 19 godina. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar