LE: Sarajevo ide u Jermeniju, Željo u Estoniju!

Predstavnici BiH saznali protivnike u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Fudbal 20.06.2018 | 15:00
LE: Sarajevo ide u Jermeniju, Željo u Estoniju!
Fudbaleri Sarajeva u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv jermenskog Banantsa, dok će Široki igrati protiv slovenačkih Domžala, odlučeno je žrijebom danas u Nionu.

Prve utakmice prvog kola kvalifikacija Lige Evrope igraće se 12. jula, dok su revanši sedam dana kasnije.

Treći bh. predstavnik u kvalifikacijama za ligu Evrope, sarajevski Željezničar, ime protivnika u prvom kolu saznao je nešto kasnije, a to je estonska ekipa Narva Trans (Estonija).

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić prokomentarisao je današnji žrijeb prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Jermenci su za nas nepoznanica ali imamo dovoljno vremena da nabavimo snimke i kvalitetno ih skautiramo. Prošla godina je pokazala da stvarno nema laganih protivnika i da moramo biti maksimalno ozbiljni ukoliko mislimo proći u 2. pretkolo. Ne znači nam puno to što bi prvu utakmicu trebali igrati u gostima, u obje utakmice ulazimo sa ciljem da ostvarimo pobjede i prolaz ali zaista uz maksimalno poštovanje prema protivniku poučeni iskustvima iz prošlih godina“, rekao je Musemić.

Atalanta čeka Sarajevo! Težak posao za bordo ekipu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbaleri Sarajeva u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv jermenskog Banantsa, a već u drugom kolu čeka ih daleko jači protivnik.

Ukoliko prođu Banants fudbaleri Sarajeva u drugom kolu igraće protiv Atalante, odlučeno je žrijebom u Nionu.

Prvi meč igraće se u Sarajevu igraće se 26. jula u Sarajevu, a revanš je u Bergamu.

Široki Brijeg imao je tek malo više sreće.

U drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ekipa Širokog Brijega igraće protiv Ufe, naravno ukoliko prethodno savlada prvu prepreku – Domžale.

Sarajevski Željezničar u prvom kolu igraće protiv estonske ekipe Narva Trans i ukoliko prođe u drugom kolu kvalifikacija igraće protiv pobjednika duela Štunbras (Litvanija) - APOEL Limasol (Kipar)

Treći bh. predstavnik u kvalifikacijama za ligu Evrope, sarajevski Željezničar, ime protivnika u prvom kolu saznao je nešto kasnije, a to je estonska ekipa Narva Trans (Estonija).

Trener "plavih" Slobodan Krčmarević zadovoljan je današnjim žrijebom.

”Ne smije se niko potcijeniti, danas svi igraju fudbal, ali generalno može se reći da smo korektno prošli. Vaduz je bio najnezgodniji, prije dvije tri sezone su izbacili Vojvodinu i jedino njih nisam želio. Gruzijci i Jermenci znamo da igraju čvrsto, a i put je naporan. Mislim da nismo loše prošli, ali to ne znači da trebamo pasti u euforiju, želimo se dobro spremiti i dočekati Estonce na Grbavici”, izjavio je Krčmarević.

Prva utakmica igra se na sarajevskom stadionu Grbavica 12. jula. Revanš je sedam dana kasnije u Narvi.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar