Posmatramo vas, ukinite akcize!

Povodom izjašnjavanja poslanika u Predstavničkom domu BiH o stavljanju van snage seta zakona o akcizama na gorivo, mi građani Republike Srpske, poreski obaveznici i potrošači, pozivamo naše poslanike da se po svojoj savjesti, i u interesu svih nas, izjasne za ukidanje nepravednih i drakonskih nameta koji guše sve privredne tokove u zemlji – poručili su mladi iz organizacije “ReStart” Srpska.

Republika Srpska 20.06.2018 | 11:02
Posmatramo vas, ukinite akcize!
Navode da posebno apeluju na one predstavnike iz Republike Srpske koji su, u međuvremenu, promijenili svoje političke dresove, da ostanu pri svojim prvobitnim stavovima i odlučno se usprotive protuustavnoj i antinarodnoj politici zavlačenja ruke u džepove građana.

– To što ste promijenili političku stranku, i uskočili u suprotni tabor, ne daje vam slobodu da promijenite i svoj odnos prema biračima i narodu. Kako ste jasno pokazali da ste vi nosioci poslaničkog mandata, a ne stranke, očekujemo da taj kapacitet danas u potpunosti i iskoristite. Vaša promjena stranke ne smije značiti i promjenu vaše savjesti, dostojanstva i ličnog integriteta – dodaju u ovoj organizaciji.

Poslanicima su poručili da im je ovo jedinstvena prilika da pokažu privrženost građanima i njihovim životnim potrebama, a ne ličnim prohtjevima, porodičnim i privatnim interesima.

– Mi danas iz Republike Srpske, širom otvorenih očiju, gledamo u čast i dostojanstvo svih predstavnika, a naročito gospode Krčmara, Bojića i Vukovljaka, koji polažu svojevrsni ispit političke, moralne i istorijske odgovornosti pred vlastitim narodom – zaključili su restartovci.

Prijedlog za ukidanje akciza, odnosno stavljanje van snage zakona o akcizama na osnovu koga je došlo do poskupljenja goriva za 18 pfeninga po hitnom postupku nalazi se na dnevnom redu Predstavničkog doma PS BiH čija sjednica bi trebala da počne danas nakon završetka nastavka sjednice koja je prekinuta tokom prošlog mjeseca.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bosić (SDS) izjavio je juče da vjeruje da će preovladati razum i da će zahtjevi građana da se ukinu posljednje akcize na gorivo biti ukinute.

U strukturi cijene goriva važan segmet imaju i akcize.

Treba podsjetiti da se prikupljena sredstva od akciza ne koriste, jer ne postoji dogovor između vlasti entiteta, odnosno HDZ-a i SNSD-a koji kontroliću finansije u BiH i entitetima Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Akcize su usvojene u petom pokušaju pred kraj prošle godine i to tijesnom većinom glasovima SNSD-a. HDZ-a, SDA, SBB...

(BN/Srpskainfo) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

kosta

20.06.2018 09:11

Nece niko sebi novcanik zatvoriti!!!

ODGOVORITE
Name

Re

20.06.2018 09:25

Ali su naše otvorili i kradu i kradu i kradu...

Name

ŽIKA Ž

20.06.2018 09:27

Bojić je skinuo betonske cipele, ali kapa mu je na glavi.

Name

Skinuo

20.06.2018 10:24

Skinuo betonske a obuo govnave

Name

Djunta bl

20.06.2018 09:43

Već vidim suzdržane.....

ODGOVORITE
Name

Kapetan

20.06.2018 10:34

Dzaba ni posmatramo, nikakve koristi.

ODGOVORITE
Name

Re kapetan

20.06.2018 10:50

Druže ako nisi bot, liječi se. Mnogo si depresivan!

Name

rešenje

20.06.2018 11:22

Samo treba što manje goriva točiti, kome treba par kilometara do posla ili bilo gde može i pešice, istovremeno blokirati sva, smanjti kupovinu goriva na minimum. neka su što manji prihodi od akciza, pa će da vide kako će im se samovolja i teror nad narodom vratiti kao bumerang kad se prodaje goriva smanji na polovinu, pa čak i ispod polovine.

ODGOVORITE
Name

Kiki

20.06.2018 18:29

Auu jesi ih uplasio..sve si im kokoske sad rastjerao..pa oni te pare i ne trose, stoje na kontu i tu biti jos godinama.

Name

Narod

20.06.2018 13:53

Narod je poslodavac i gazda predstavnicima koji su izabrani.Moraju svaka tri mjeseca na reviziju postignutih rezultata na radnom mjestu.Po rezultatima-nagrade ili sankcije pa i prdekana.Sve i jedan ste odgovorni nama narodu.Ovo bi trebalo da se usvoji kao zakon pa da vidim ko ce da se otima za poslanicko mjesto koje sa sobom nosi i ogromnu odgovornost.

ODGOVORITE