U čamcu bilo i maloljetno dijete

Kod  mjesta Tabanci prevrnuo se čamac na kome je bilo 10 migranata i u toku je akcija na sapsavanju, javio je dopisnik BN TV iz Zvornika, navodeći da prema prvim informacijama niko nije životno ugrožen.

Republika Srpska 20.06.2018 | 10:25
U čamcu bilo i maloljetno dijete
Kako javlja dopisnik BN TV, Civilna zastita provodi akciju spasavanja i nema saznanja da se neko od migranata utopio u rijeci Drini.

Migranti se trenutno nalaze na ostrvcetu i nisu životno ugroženi. 

Kako saznajemo, policija migrante vraća u Srbiju odakle su i  došli.

Granična služba saopštila je da su u saradnji s pripadnicima Uprave civilne zaštite Republike Srpske - Zvornik i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije  jutros spriječili utapanje devet osoba afroazijskog porijekla, među kojima je i maloljetnik.

"U mjestu Tabanci migranti su pokušali Drinom preći iz Srbije u BiH, uslijed čega im se prevrnuo čamac. s obzirom na visok vodostaj rijeke njihovi životi su bili ugroženi, ali brzom reakcijom policijskih službenika vraćeni su na područje  Srbije", kaže se u saopštenju i dodaje da je, prema raspoloživim informacijama, riječ o migrantima iz jednog od prihvatnih centara u Srbiji.  

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dire Straits

20.06.2018 08:30

Meni se sve čini da niti Srbija a niti BiH uopšte nemaju kontrolu i nadzor nad ovim ljudima. Džaba od kolektivnih centara kada oni šetaju po zemlji kuda i kako hoće.

ODGOVORITE
Name

Deba

20.06.2018 10:29

Odkud migranti u camcu??? Sad je umjesto bikova sto su prebacivali camcima unosnije prebacivati migrante pred ocima DGS-a, sve za 2-3 stoje, dogovorite sa svojom smjenom i top.

ODGOVORITE
Name

G 6

20.06.2018 10:57

Nikakva mi drzava nismo..čista nula! Nikakve mi organizacije nemamo ni svijesti o drzavi, a to važi i za Srbiju.

ODGOVORITE
Name

Sa

20.06.2018 11:08

A gdje je Granicna policija Srbije? sakrili se negdje?

ODGOVORITE
Name

Re

20.06.2018 17:47

Zbrinjava teroriste