Čekaju se samo potpisi!

Najngolan u Interu za keš i dvojicu igrača, Pastore u Romi! Čeka se samo da se poslovi ozvaniče.

Fudbal 20.06.2018 | 19:50
Čekaju se samo potpisi!
Italija je spremna za dve transfer eksplozije koje će pokrenuti pravu lavinu na letnjoj pijaci i praktično otvoriti sezonu lova na najluksuznija pojačanja - Inter je dogovorio Radžu Najngolana, a Roma Havijera Pastorea!

Kako je u utorak kasno uveče javio italijanski transfer guru i trenutno najuticajniji novinar na transfer pijaci Đanluka di Marcio - pitanje je samo trenutka kada će dva velika posla biti završena! I sve će početi Najngolanovim prelaskom u Inter, čime će se otvoriti vrata za povratak argentinskog plejmejkera na Čizmu posle sedam godina! 

Samo nekoliko dana pošto je Inter uspeo da dobije Nindžino DA za otvaranje posla na kojem Lučano Spaleti insistira praktično otkako je stigao u Milano, klub je uspeo da pronađe formulu kojom je zadovoljio Romine apetite i tako dobio pojačanje po meri. Radi se o sumi postavljenoj negde između 34.000.000 i 36.000.000 evra, koji će biti realizovani na sledeći način - od 20.000.000 do 22.000.000 evra biće u kešu, a Roma će dobiti i ugovore dvojice mladih, talentovanih igrača zauzvrat. Jedan će sigurno biti tek punoletni ofanzivni vezista Nikolo Zaniolo, dok će ime drugog pojačanja Rome biti otkriveno u narednih dan ili dva. Đalorosi su od Intera tražili Radua ili Valetija, ali se još ne zna ko će se uputiti u Rim. Zaniolo se odlično pokazao u Primaveri, gde je kao trekvartista skupio 14 golova i 10 asistencija u 34 utakmice! S obzirom da je Interova želja bila da izdvoji 29.000.000 evra, plus Zaniola, može se konstatovati da je klub iz Milana dobro prošao, pošto sada ostaje nešto više novca za druge poslove.

Najngolan će dobiti trogodišnji ugovor vredan oko 4.500.000 evra, s tim da će po potpisu dobiti i bonus od 5.000.000 evropskih novčanica! Ugovor će imati i klauzulu „+1“ koja će klubu ostaviti mogućnost da automatski produži ugovor na još godinu dana.

Tek kada bude realizovan Najngolanov transfer, Roma će moći da ozvaniči posao sa novim plejmejkerom. Pastore je odavno postigao usmeni dogovort sa Romom i imaće ugovor vredan između 4.000.000 i 5.000.000 evra na godišnjem nivou, što je gotovo upola manje od onoga što dobija u PSŽ (9.000.000 evra). PSŽ će dobiti 24.000.000 evra, a pominje se da bi još 6.000.000 evra moglo da legne na klupski račun kroz razne bonuse.

Podsetimo, Inter je zimus bio na pragu dovođenja Pastorea, ali je posao propao u poslednji čas jer se dva kluba nisu dogovorili oko vrednosti pozajmice i eventualnog transfera na leto. Takođe, Spaleti je po svaku cenu želeo Najngolana.

Čini se da su sada svi dobili ono što su želeli...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar