S ruskim arsenalom sada - Španija je 2010. bila prvak svijeta...!

Samo su Francuzi '98. imali ovako dobru gol razliku. . . !

Fudbal 20.06.2018 | 16:45
S ruskim arsenalom sada - Španija je 2010. bila prvak svijeta...!
Rusi još nisu teoretski u osmini finala, ali večerašnji trijumf nad Egiptom (3:1) praktično im je omogućio da već mogu da slave prolaz dalje, jer samo čudo svetskih razmera moglo bi da dovede do njihove eliminacije u grupi. Još samo da Saudijska Arabija sutra ne pobedi Urugvajce i Baćuške su zvanično među 16 najboljih reprezentacija sveta...

Ali nećemo sada o kalkulacijama. Ono što bi moglo da bude tema narednih dana jeste luda efikasnost Rusa na koju apsolutno niko nije računao. U poslednjih godinu dana izabranici Stanislava Čerčesovasamo jednom su postigli više od jednog gola (protiv Španije, novembra 2017, 3:3), a u prva dva kola šampionata sveta čak osam?! 

Sa čim bismo ovu gotovo spektakularnu brojku mogli da poredimo? Pa možda je najbolje izneti sledeći podatak: reprezentacija Španija koja 2010. u Južnoj Africi postala prvak sveta postigla je ukupno osam golova?! Rusi u prva dva meča ovog SP - osam; Španci na svim mečevima, zaključno sa finalom - isto toliko. 

Zanimljivo je istaći i to da je samo jedan domaćin računajući sve Mundijale od 1930. bio ovako raspucan na startu prvenstva. Odnosno da je imao jednako dobru gol razliku. Bila je tp Francuska 1998, koja je posle prva dva kola imala +7, kao i Rusi u ovom trenutku. Svi ostali domaćini bili su lošiji. 

Doduše, s ovih osam komada Rusi su "samo" izjednačili rekord Italijana po broju postignutih golova domaćina u prva dva kola (8), ali Italijani su tada primili dva imali gol diferenciju +6. 

I još jedan interesantan podatak: zajedno na dva prethodna Mundijala na kojima su učestvovali, 2002. i 2014, Rusi su postigli ukupno šest golova...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mujo

20.06.2018 15:11

Vidjecemo kad naiđu malo jače ekipe ove sto je pobjedila su među najslabijim ekipama

ODGOVORITE