Alonso preuzeo Cedevitu: ABA liga je izazov!

Španski stručnjak objasnio zbog čega nije mnogo razmišljao kada je stigao poziv zagrebačkog kluba da sedne na njihovu klupu i koji su planovi u sledećoj sezoni.

Košarka 20.06.2018 | 14:30
Alonso preuzeo Cedevitu: ABA liga je izazov!
Čelnici Cedevite nisu bili zadovoljni rezultatima koje su postigli u nedavno završenoj sezoni, zbog čega su odlučili da smene trenera.

Umesto Jurija Zdovca angažovali su bivšeg stratega Barselone Sita Alonsa.

Španac je i zvanično preuzeo novi klub.

"Nakon života u Barseloni želeo sam da napustim Španiju i doživim novo iskustvo. Cedevita je imala informacije o meni, našli smo se jedan na jedan dan i saznao sam da je ovo pravo mesto za mene. Želim da ostvarimo dobre rezultate, ali i da ovde naučim neke nove stvari", poručio je Alonso na predstavljanju u Zagrebu.

Novi trener Cedevite poručio je da prvo treba da upozna ekipu i saradnike, pre nego što postave ciljeve za narednu sezonu.

"Moramo mnogo da radimo, ali i da naučim dosta o ABA ligi. Nije isto gledati tu ligu iz Španije i pričati sa ljudima koji su odavde. Eventualni plasman u Evroligu trenutno je za nas daleka budućnost i moramo raditi korak po korak".

On je rekao i da neće žuriti sa dovođenjem novih igrača.

"Sviđaju mi se neki igrači iz prošle sezone, ali moram prvo da analiziram kako se oni uklapaju u moju filozofiju. Tražiću igrače koji bi se uklopili u moj koncept. Kod dovođenja igrača treba biti strpljiv, jer bi ishitrene odluke mogle da budu loše. Neću žuriti i nije nužno da već sad imam ekipu. Ponekad najbolja opcija za dovođenje igrača nije odmah na početku leta, nego malo kasnije", objasnio je španski stručnjak.

On je naveo i da namerno nije doveo svoje pomoćnike u Cedevitu.

"Da sam ovde stigao sa svojim bivšim asistentima ne bih mogao da učim od novih ljudi. Dražen Orešković i Teo Čizmić sigurno znaju više o ABA ligi. Ja dobro poznajem Evrokup, ali važno je poznavati hrvatske igrače i ljude odavde", poručio je Alonso.

PROMENA ADRESE

Direktor Cedevite Davor Užbinec je saopštio i da će Cedevita promeniti mesto u kojem će kao domaćin dočekivati rivale, i da od naredne sezone neće više nastupati u Domu sportova.

"Razgovaramo sa Gradom Zagrebom i naša najveća želja je da igramo u Košarkaškom centru Dražen Petrović, ali još nemamo potvrdu toga. Otpočeli smo razgovore oko toga da neke utakmice igramo u Areni u Varaždinu. Verujem da ćemo do kraja meseca znati gde ćemo igrati svoje mečeve sledeće sezone”, naveo je Užbinec

Direktor Cedevite Davor Užbinec potvrdio je da će Cedevita sledeće sezone imati dve ekipe - Sito Alonso vodiće tim u Evrokupu i ABA ligi, a Slaven Rimac sastav koji će se takmičiti u Hrvatskoj ligi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar