Zvezda i Partizan znaju sve rivale u Evrokupu

Kompletiran je spisak učesnika Evrokupa u sezoni 2018/2019.  Evrokup - potvrđeni svi učesnici: Tu je i turski drugoligaš! Crvena zvezda i Partizan dobili konačnu listu potencijalnih rivala u grupnoj fazi takmičenja.

Košarka 20.06.2018 | 09:30
Zvezda i Partizan znaju sve rivale u Evrokupu
Pre nepunih sedam dana je najavljeno, sada je dopunjeno i ozvaničeno: Posle održane sednice Skupštine Evrolige usvojena je kompletna lista učesnika Evrokupa za sezonu 2018/19, a na njoj će se naći i - turski drugoligaš!

Da budemo precizni, radi se o Turk Telekomu iz Ankare, koji je u sezoni za nama igrao drugu ligu Turske, ali je kao prvoplasirani tim direktno obezbedio promociju u najviši rang nacionalnog prvenstva. Pomalo neverovatna situacija za košarkaške prilike, ali ne bi trebalo da začudi pošto će Turk Telekom u narednu sezonu ući sa ozbiljnim budžetom koji odgovara propisima drugorazrednog evropskog klupskog takmičenja.

Kako je ranije potvrđeno - Partizan je mesto u Evrokupu dobio na osnovu specijalne pozivnice, dok je Crvena zvezda ušla u takmičenje kao vicešampion Jadranske lige. Mornar iz Bara i zagrebačka Cedevita su preostali predstavnici iz ABA lige. 

Sastanak Borda Evrolige otvorio je prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu tako što je izjavio saučešće prvom čoveku Panatinaikosu Dimitrisu Janakopulosu i njegovoj porodici zbog smrti Pavlosa Janakopulosa, jednog od najvećih košarkaških radnika u Grčkoj. Na sastanku se razgovaralo i o brojnim temama, a jedna od njih bila je i komercijalna strategija za naredni period. Takođe, razgovaralo se i o budžetu i nagradnom fondu Evrokupa za narednu sezonu.

Srbija će sledeće sezone imati dva prestavnika u Evrokupu - Crvenu zvezdu i Partizan, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Po završetku plej-of takmičenja u ligama širom Evrope poznati su i ostali klubovi koji će igrati u tom takmičenju u sezoni 2018/2019.

Nastupaće 24 tima.

Osim Crvene zvezde i Partizana igraće i Cedevita, Mornar Bar, Monako, Limož, Asvel, Ulm, Dolomiti Energia Trento, Breša, Fiat Torino, Ritas Viljnus, Aseko Gdanija, Zenit Sankt Peterburg, Uniks Kazanj, Lokomotiva Kubanj, Valensija, Andora, Unikaha, Tofaš, Galatasaraj, Alba, dok su listu učesnika kompletirali Frankfurt i Turk Telekom iz Ankare.

Frankfurt je neočekivano dobio priliku da se takmiči u Evrokupu, i zameni Bamberg koji je odlučio da se povuče iz tog takmičenja i sledeće sezone nastupa u FIBA ligi šampiona, dok je Turk Telekom zahvaljujući "vajld" karti stigao do elite, nakon što je pre dve sezone igrao u drugoj ligi.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar