Intervju - Milinko Pantić: Sergej? Zovu ga Srpski Zidan!

Bio bi sjajan u Španiji! Bleki? Malo je onih što mogu da odbiju Atletiko! "Srbija je bila vrlo dobra, svidelo mi se mnogo ono što sam video. Mladi tim sa mnogo talenta. Doduše, mi smo uvek imali talenta, ali nedostajao nam je pravi tim".

Fudbal 22.06.2018 | 00:00
Intervju - Milinko Pantić: Sergej? Zovu ga Srpski Zidan!
Praktično sedmicama unazad kruži priča da su madridski klubovi, Real i Atletiko, zainteresovani za dva najveća srpska bisera na Mundijalu u Rusiji - Sergeja Milinković Savića i Nikolu Milenkovića. Italijanski transfer guru Đanluka di Marcio danas je samo potvrdio informaciju da je SMS jako blizu odlaska u Real, dok je rimski dnevnik Korijere objavio da je Dijego Simeone potpuno odlepio za ultratalentovanim štoperom Fjorentine, zbog čega je Atletiko poslao već tri zvanične ponude - poslednja uključuje Stefana Savića i novac.

Upravo iz tog razloga novinari madridskog lista AS iskoristili su priliku da sa Atletikovom legendom i nekadašnjim srpskim vezistom Milinkom Pantićem. Odmah na početku - o Sergeju i navodnoj ceni od 150.000.000 evra?

"Pre deset godina kada bi neko govorio o igraču od 100.000.000 evra, rekli biste da je taj neko lud. Sada momak koji je nepoznanica većini španskih ljubitelja fudbala vredi 150.000.000 evra, koliko Lacio traži za njega. Momak će imati lepu budućnost, ne zovu ga uzalud Srpski Zidan", kaže Pantić.

A onda je Milinko Pantić govorio i o Sergejevim kvalitetima i tome gde bi srpski reprezentativac mogao da nastavi karijeru.

"Gledajte, momak ima 192 centimetara visine i igra plejmejkera. Ne znam iskreno gde će nastaviti karijeru, ali Španija bi bila idealna za njega. Sada je u Italiji, poznaje kulturu te zemlje i fudbal. Možda potpiše za Juventus".

O interesovanju Reala kratko je prokomentarisao:

"Dobar igrač se uklapa u svaki sistem, a dobar trener zna gde treba da ih stavi i svi su srećni. Čuo sam i ja za interesovanje Reala, ali hajde da vidimo šta će se desiti".

Pantiću je mnogo bliža tema dešavanja u Realu i interesovanje Atletika zaNikolu Milenkovića.

"Nikola je vrlo interesantan momak, ali nisam siguran da li Fjorentina želi da ga proda u ovom trenutku. Verujem da oni smatraju da bi idealno bilo da Milenković ostane i postane najbolji u Italiji. Ali, malo je onih što mogu da odbiju Atletiko".

Osvrnuo se i na utakmicu koju je Srbija odigrala protiv Kostarike na startu Mundijala.

"Srbija je bila vrlo dobra, svidelo mi se mnogo ono što sam video. Mladi tim sa mnogo talenta. Doduše, mi smo uvek imali talenta, ali nedostajao nam je pravi tim. Imamo tešku grupu, dobili smo prvi meč, a sada nas čekaju teške utakmice protiv Švajcarske i Brazila".

Čovek koji je obeležio jednu eru u madridskom klubu presrećan je što je Antoan Grizman potpisao novi ugovor s Atletikom.

"Dobro je da se ta sapunica konačno završila. Atletiko je uložio veliki trud kako bi ga zadržao, a sada će se posvetiti kupovini novih igrača i verujem da će biti jako dobar tim. Potpisali smo jednog Francuza, koliko vidim - doći će još jedan, što je odlična vest za sve".

Pantić je dao i svoje viđenje o Simeoneovim pulenima - Janu Oblaku i Dijegu Kosti.

"Jan Oblak je bio naš najbolji igrač u prethodnom periodu. Dijego Kosta je 'ubica', igrač kakvog bih voleo da imam u timu uvek. Nimalo prijatan za čuvanjem, protivničke odbrane ne mogu sebi da dozvole da se uspavaju nijednog trenutka kada imaju njega ispred sebe - bilo da ima loptu ili ne. Za njega je svaka lopta pitanje života ili smrti, a kada je u posedu može da nanese mnogo štete rivalima".

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dddddddddddddd

22.06.2018 00:59

Ljudi jeli to moguce? Pa svi ga kuju u zvezde , nista jos nismo videli . Daj da bar jednu utakmicu odigra valjano . paqntic je obican lupator , lupez vjeciti .

ODGOVORITE