Mihajlovićev prvi radni dan u Lisabonu - otišla još trojica!

Slede sudski sporovi.

Fudbal 20.06.2018 | 11:15
Mihajlovićev prvi radni dan u Lisabonu - otišla još trojica!
Došao je da ugasi požar, ali na stadionu “Žoze Alvalade” kulja li kulja. Pa umesto da glavna tema u portugalskim medijima bude prvi radni dan Siniše Mihajlovića na mestu Sportingovog trenera, piše se o novim odlascima iz Lisabona. Ruben Ribeiro, Rodrigo Batalja i Rafael Leao postali su sedmi, osmi i deveti igrač koji je posle incidenta sa huliganima u trening centru kluba tužili Sporting i napustili portugalskog velikana.

I svi su, kao i njihovi prethodnici, između ostalig i prve zvezde tima Rui Pastrisio, Želson Martins, Bruno Fernandes, Bas Dost, kao obrazloženje naveli… Pa recimo da bi pretrpljeni duševni – i ne samo duševni – bol. Zbog batina izgrednika, većina ih je uhapšena, više se ne osećaju sigurnim u Lisabonu.

“Zaključio sam da bi bilo nemoguće da se vratim. Ne vidim postojanje (bezbednosnih) garancija, a tu je  osećanje da nas je klub napustio, da se odrekao obaveze da štiti našu integritet”, rekao je Batalja.

Kontroverzni predsednik Bruno de Karvaljo, koji prepucavanjem sa igračima po društvenim mrežama nikako nije doprineo smirivanju situacije, ima sasvim drugačije viđenje situacije.

“Razlog je samo jedan i on nema nikakve veze sa onim što se desilo u trening centru i nekakvim noćnim morama. Samo novac”, decidiran je De Karvaljo, koji je danas u klupskom saopštenju i zvanično potvrdio da će Sporting na sudu zatražiti zaštitu.

Ako ne uspe, svi igrači će otići za džabe – Rui Patrisio je to učinio prvi i zadužio opremu Vulverhemptona – a Sporting će, računaju portugalski mediji, izgubiti i do 200.000.000 evra koliko je mogao da zaradi na potencijalnim prodajama igrača. Čak su se pojavili i izveštaji revizorskih kuća u kojima se navodi da bi sve to moglo da znači i bankrot lisabonskog giganta, mada De Karvaljo uverava da situacija nije tako dramatična.

Svakako nije ni blistava. Mihajlovića čeka pakleno težak zadatak u Sportingu. Taman da svi budu i prinuđeni da se vrate, zamislite taj doček?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar