SP: Zašto imamo ovoliko golova iz prekida?

Neverovatne brojke u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva u Rusiji.

Fudbal 20.06.2018 | 10:45
SP: Zašto imamo ovoliko golova iz prekida?
Svetsko prvenstvu u Rusiji je za sada, bar kada su u pitanju golovi, opravdalo očekivanja, a ono što je lako primetiti jeste i da je ogroman procenat njih postignut posle prekida.

Ukupno, čak 22 od dosadašnjih 35 golova (15 mečeva) postignuti su posle prekida - kornera, slobodnog udarca ili iz penala - što je više od dve trećine ukupnog pogodaka u dosadašnjem delu Mundijal.

Direktno iz prekida, bilo ih je četiri, ajedan od njih i za našu pobedu protiv Kostarike,videli smo čak devet penala, dok je još devet bilo posle centaršuta iz ugla ili posle faula.

Zanimljivo, na prethodnom Svetskom prvenstvu u Brazilu je ukupno bilo postignuto 48 pogodaka posle prekida, a u ovoj fazi turnira - tek tri.

Pravo je pitanje šta je razlog ovako velikom procentu postignutih golova posle prekida - da li je razlog toga što su reprezentacije u toku pripremnog perioda posebno radili na ofanzivnom aspektu ovog segmenta igre, ili jednostavno nisu dovoljno dobro radili na defanzivi...

Čak su i Japanci, jedan od najnižih timova na Svetskom prvenstvu, uspeli da postignu gol glavom posle kornera - prvi njihov u istoriji na Mundijalima.

Videćemo kako će se ova brojka menjati kako šampionat teče, a prava anomalija jeste da je tek svaki treći pogodak došao nakon izgrađene akcije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar