Uzbuna u Brazilu: Nejmar povređen!

Brazil bez Nejmara na Kostariku? Nejmar da Silva, najbolji fudbaler Brazila, napustio je trening "Selesaa" hramljujući, javljaju mediji širom sveta.

Fudbal 19.06.2018 | 18:00
Uzbuna u Brazilu: Nejmar povređen!
Jedan od najboljih fudbalera sveta primio je čak deset udaraca na meču sa Švajcarskom i zbog toga nije odradio trening u ponedeljak.

Međutim, dan kasnije, Nejmar je trening napustio hramljujući i postavlja se pitanje da li će biti spreman za Kostariku.

Podsećamo, Nejmar je u febaruaru ove godine doživeo frakturu metatarznalne koste i zbog toga je propustio ostatak klupske sezone.

Vratio se u prijateljskom meču sa Hrvatskom i našao se u startnoj postavi protiv Švajcarske na prvom meču ove reprezentacije u Rusiji.

Ipak, Nejmar je doživeo čak 10 puta da ga fauliraju, što je najviše još od Mundijala 1998. godine kada je Alan Širer fauliran 11 puta.

Naša reprezentacija sa Brazilom igra 27. juna u Moskvi i videćemo kakvo će do tada stanje biti sa prvom zvezdom Brazila.

Problem za Brazilce!

Nejmar je u bolovima napustio današnji trening "karioka" posle samo 15 minuta i u pratnji doktora i fizioterapeuta otišao u svlačionicu.

Nije mogao da se vrati na teren da završi trening, a prve informacije iz tabora Južnoamerikanaca govore da neće biti spreman za Kostarikance u drugom kolu Svetskog prvenstva. Taj meč je na programu u petak.

Dodatni problem jeste to što je u pitanju povreda iste noge (desne) zbog koje je pauzirao tri meseca i dugo bio neizvestan za šampionat sveta, ali da nije u pitanju članak koji ga je mučio.

Brazilski "Globo", za razliku od ostalih medija, tvrdi da povreda nije ozbiljnije prirode i da će Nejmar već učestvovati na sutrašnjem treningu u njihovoj bazi u Sočiju, poslednjem pred selidbu u Sankt Petersburg gde igraju sa Kostarikom.

Na Nejmaru je na prethodnom duelu protiv Švajcarske napravljeno čak deset faulova, najviše od 1998. godine i slučaja Alan Širer - Tunis, zbog čega se Brazilac žalio.

Brazil je u prvom meču protiv Švajcarske osvojio samo bod (1:1) i potrebna im je pobeda u narednom duelu kako bi i dalje pretendovali za prvo mesto u grupi, odnosno za prolazak u narednu fazu ovog takmičenja.

Podsetimo, Srbija i Brazil sastaju se 27. juna u Moskvi.

Nejmar je lider ove generacije i postigao je čak 55 golova na 86 mečeva, od njega su bolji samo Pele i Ronaldo, dok je povredu doživeo i na prethodnom šampionatu sveta u meču protiv Kolumbije nakon čega ih je Nemačka pregazila (7:1).

KO BI MOGAO DA BUDE ZAMENA ZA NEJMARA?

Ako gledamo kvalitet - Brazil u svom rosteru naravno nema nijednog fudbalera koji bi na taj način mogao da odmeni Nejmara, ali zato imaju drugačije opcije. Mogli bi da koriste krilnog fudbalera Juventusa Daglasa Kostu ili čak da u startnih 11 "pređe" Roberto Firmino. Tu su još i Tajson, koji će teško dobiti šansu, dok bi još jedna opcija mogao da bude Kutinjo koji bi zaigrao ofanzivnije.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar