Sastanak posvećen migracijama

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić učestvovao je danas u Briselu na sastanku ministara unutrašnjih poslova zemalja Zapadnog Balkana u organizaciji komesara za migracije i uutrašnjs pitanja EU.

Bosna i Hercegovina 19.06.2018 | 13:07
Sastanak posvećen migracijama
Na sastanku, kojem je prisustvovao komesar za migracije i unutrašnje poslove Dimitris Avramopoulos, razgovarano je o izazovima i saradnji zemlja Zapadnog Balkana u oblasti migracija, bezbjednosti, kontroli granica i viznoj politici.

Takođe, napravljen je pregled migrantske situacije u regionu, akcijama koje države samostalno preduzimaju i međusobnoj saradnji.

Zaključeno je da jačanje efikasnosti kontrole granica, borbe protiv krijumčarenja ljudi i zajedničko suzbijanje ilegalnih migracija ostaje u vrhu proriteta za EU i zemalja Zapadnog Balkana.

 Mektić je upoznao komesara Avramopoulosa i prisutne ministre sa izazovima sa kojima se suočava BiH zbog povećanog dolaska migranata od početka godine.

On je naglasio da problem ilegalnih migracija zahtjeva regionalni pa i zajednički evropski pristup te da se jedino na taj način mogu postići očekivani rezultati.

Takođe, upoznao je prisutne o zaključcima sa nedavno održanog ministarskog sastanka u Sarajevu i budućem djelovanju u suzbijanju ilegalnih migracija i zbrinjavanja osoba kojima je potrebna pomoć i zaštita.

Na sastanku u Briselu pohvaljene su aktivnosti i mjere koje BiH poduzima u ovoj oblasti.

Ministri zemalja Zapadnog Balkana i EU potvrdili su da će nastaviti saradnju u borbi protiv odlaska osoba na strana ratišta u okviru terorističkih grupa, suzbijanju nasilnog ekstremizma i radikalizma te borbi protiv ilegalne trgovine oružjem.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

vidi

19.06.2018 11:21

Kaputa, vidi garda, ha ha ha ja pomisli od meketica neki migrant.

ODGOVORITE
Name

In

19.06.2018 13:46

Zavist je bolest.

Name

Oce rijesice

19.06.2018 14:52

Oce rijesice.Sastale se jake zemlje.

Name

Dušan

19.06.2018 15:25

Ne rekoše koliko je migranata predviđeno da se smjesti u Bijeljini?

ODGOVORITE