"Bleki", upisan si u notes Atletiko Madrida!

Odlična partija mladog srpskog štopera Nikole Milenkovića u meču protiv Kostarike zaintrigirala klubove u Evropi.

Fudbal 20.06.2018 | 23:30
"Bleki", upisan si u notes Atletiko Madrida!
Svetsko fudbalsko prvenstvo idealna je prilika da se fudbaleri dokažu pred očima miliona, a među tim očima su i one predstavnika bogatih klubova.

Mladi srpski štoper Nikola Milenković, koji je odigrao meč protiv Kostarike "kao mator" iako ima tek 20 godina i to mu je bio PRVI takmičarski meč za A tim "orlova", dobio je izvanredne ocene u mnogim evropskim medijima.

Njegova igra nije promakla ni skautima Atletiko Madrida, koji su, prema pisanju "Munda deportiva", upisali Nikolino ime u notes potencijalnih transfera ovog leta.

Igrač Fiorentine, u koju je došao prošlog leta iz Partizana za 5,1 milion evra, dobio je odličnu "recenziju" na stranicama španskog lista, koji navodi da može da igra i u centralnoj odbrambenoj liniji, kao i na poziciji beka i da je odličan u igri glavom.

Ocena Milenkovića završena je ovako: "Reč je o jednom od potencijalno najboljih evropskih štopera u budućnosti".

Dobar i neiskvareni momak iz Žarkova pre samo dve godine bio je igrač Partizanove filijale Teleoptik, ali je tadašnji trener prvog tima Partizana, Ivan Tomić, osetio da u Milenkoviću ima "nešto". Kakav njuh!

Sa Partizanom je potom osvojio "duplu krunu", a njegovim golom crno-beli su savladali Crvenu zvezdu u finalu Kupa Srbije.

Usledio je rastanak od Partizana i odlazak u Seriju A. Samo jedna sezona u Fiorentini bila je dovoljna da dobije poziv u A tim Srbije, a da selektor Mladen Krstajić, koji je u karijeri igrao na istoj poziciji kao Milenković, tooom priprema u Austriji, prokomentariše:

"Što se tiče tog malog, ja nemam nikakav strah, jer se odlično uklopio i nije izgledao kao da je mlađi od njih 10 i više godina. Nemam strah da nekoga kao Blekija stavim u vatru".

Na opasku novinara da, možda, postoji opasnost da Milenković "poleti" posle ovih pohvala, Krstajić je uzvratio:

"On svakom treningu prilazi ozbiljno, niti je leteo, niti će da lebdi. Zaista je staložen, dečko koji ima kvalitet i budućnost".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar