Vučić i Tači 24. juna u Briselu

Aleksandar Vučić i Hašim Tači trebalo bi da se sastanu u nedelju 24. juna na novoj rundi dijaloga u Briselu, sazanje Tanjug iz evropskih diplomatskih izvora.

Srbija 19.06.2018 | 07:18
Vučić i Tači 24. juna u Briselu
Kako je ranije Tanjugu potvrđeno u Evropskoj službi za spoljne poslove dva predsednika bi na novom sastanku trebalo da prvenstveno razgovaraju o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, dok će implementacija već postignutih sporazuma biti na drugo mestu agende.

Dijalog na visokom političkom nivou između predsednika Alkesnadra Vučića i Hašima Tačija poslednji put održan je 23. marta u Briselu. I tada se razgovaralo o sveobuhvatnom sporazumu, ali je predsednik Srbije najviše insistirao upravo na temi formiranja Zajednice srpskih opština. 

Pred sastanka dvojice predsednika, u petak i subotu, trebalo bi da se održi još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine. 

U EU nisu želeli da komentrašu kako je protekao današnji bilateralni sastanak EU i delegacije Prištine koja je do sada odbijala da nastavi tehnički dijalog sa Beogradom uslovaljavajući svoje prisustvo promenom agende i fokusa “sa Zajednice srpskih opština na sve neispunjene dogovore, uključujući i energetiku”

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Državljanin Srbije

19.06.2018 07:47

Ako se poslije sretne sa Dodikom, onda je opet nešto izdao. dodik mu služi kao "Nacionalna Mečka", koju vuca koje kuda da bi se narodu nacionalizmom zamazale oči....

ODGOVORITE
Name

dzoo

19.06.2018 07:48

Nikaf necemo dobiti tu zajednicu .Svet je vidio sta nasi rade u Bosni blokiraju sve sto je u interesu Evrope zato Vucko ne sanjaj.Da si reagovao na vreme da Dodik prestane manipulisati i blokirati drzavnu zajednicu tad bi mogao nesto traziti ovakvo suplja prica.

ODGOVORITE
Name

ČAPAJEV

19.06.2018 13:03

Oa Vučiću dao su rječ da nema dijaloga dok se ne nadju ubice Olivera Ivanovica

ODGOVORITE
Name

Kum

19.06.2018 15:17

Vucko uzmi ga za kuma ili pobratima!!! Demagogu, jedno pricas drugo radis. Rekao si kada si dolazio na vlast da ce suspendovati sve briselske sporazume koje su potpisali zuti. Na tu kartu si i dobio vlast i izbore a onda radis gore nego zutaci.

ODGOVORITE