Transfer gungula koju će rješavati FIFA!

Rui Patrisio prešao u Englesku, Sporting ga nije prodao?! Vulverhempton potvrdio dovođenje reprezentativca Portugalije na četiri godine.

Fudbal 20.06.2018 | 20:00
Transfer gungula koju će rješavati FIFA!
Novi engleski premijerligaš Vulverhempton potvrdio je ovog popodneva dovođenje portugalskog golmana Ruija Patrisija. Iskusni čuvar mreže, evropski šampion iz 2016, potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Vukovima, verovatno kao slobodan igrač ukoliko bude dobio raskid sa Sportingom posle onog idiotskog napada huligana na fudbalere u maju.

Za Patrisija, koji trenutno brani za Portugaliju na Mundijalu u Rusiji, ovo je u 30. godini života prva avantura van granica otadžbine, a u klubu sa Žoze Alvaladea nastupao je od svoje 12. godine. Malo ko bi rekao da će se posle toliko vremena i 467 nastupa ovaj legendarni golman tako burno rastati sa Sportingom. Nažalost, očigledno je da i fudbal više nije tako lep...

Zanimljivo, Vulverhempton je bio spreman da plati 20.000.000 evra za njega početkom maja, ali se nakon već pomenutog incidenta pojavila mogućnost da Patrisio raskine ugovor pošto je zahtev podnet pred nadležnim organima.

Naravno, i u ovom poslu posredovao je specijalni savetnik Vukova Žorž Mendes i njegova agencijaŽestifute čiji je Patrisio ekskluzivni klijent. Na Mulinou Patrisio će biti drugo pojačanje ovog leta, a društvo će mu praviti zemljaci Ruben Neves, Roderik, Ivan Kavaleiro, Diogo Žota, Helder Kosta kao i trener Nuno Espirito Santo.

Sportingu, koji ima ugovor sa njim do juna 2022. godine, ostaje da proba da se žali pred organima FIFA i ko zna, možda mu posle svega na kraju pripadne bar neka transfer kompenzacija. Ipak je kod njih stasao kao igrač od svoje 12 godine, a profesionalc postao 2006.  godine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar