Zvanično - Siniša Mihajlović preuzeo Sporting!

Siniša Mihajlović, srpski fudbalski trener, od sledeće sezone vodiće ekipu Sportinga iz Lisabona.  Pravi čovek na pogrešnom mestu: Miha, dobro došao u haos! Bivši selektor Srbije i zvanično preuzeo Sporting.

Fudbal 18.06.2018 | 21:10
Zvanično - Siniša Mihajlović preuzeo Sporting!
Mihajlović će sa Sportingom potpisati trogodišnji ugovor, objavio je taj klub u zvaničnom saopštenju.

Srpski stručnjak je u trenerskoj karijeri do sada vodio Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Torino i Milan, a jedno vreme bio je i prvi strateg nacionalne selekcije Srbije.

Sporting će naredne sezone igrati u Ligi evrope, drugom najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, a upravnici Sportinga su sigurni da je Miha pravi čovek za ovaj posao.

Javnost je začudilo dovođenje Mihajlovića iz razloga što uprava kluba dovodi trenera, a pre nekoliko dana je najavila moguće povlačenje sa svojih funkcija, usled nemira koji je nedavno zahvatio tu ekipu.

Naime, nekolicina igrača Sportinga je nedavno raskinula ugovor sa ekipom iz Lisabona, zbog problema sa huliganima koje su imali i nesposobnosti vođa kluba da stvari regulišu.

Ovo će Mihajloviću biti prvi 'izlet' u neku zemlju koja nije Srbija ili Italija, bilo kako igrač ili trener, sve od početka karijere kada je u Hrvatskoj nastupao za Borovo.

Pravi čovek na pogrešnom mestu? Vreme će pokazati, ali kontroverzni predsednik Sportinga Bruno de Karvaljo spreman je da se opkladi na Sinišu Mihajlovića, pa je nekadašnji selektor Srbije danas i zvanično preuzeo trenersku palicu u Sportingu iz Lisabona.

Zašto kažemo da je Mihajlović na pogrešnom mestu? Pa zato što u krugu najvećih evropskih klubova trenutno teško da postoji klub koji je u većem rasulu od Sportinga. Posle huliganskih napada i javnog prepucavanja predsednika i svlačionice po Fejsbuku klub su napustili neki od najbitnijih igrača poputBruna Fernandeša, Vilijama Karvalja, Želson Martins, Bat Dost... De Karvaljo je najavio krivične prijave u nadi da će ih time sprečiti da odu bez obeštećenja, ali baš danas iz Engleske je stigla vest – golman Rui Patrisio je kao slobodan igrač zadužio dres Vulverhemtona.  Sporting će se verovatno buniti, ali teško da Vulvsi i pre svega superagent Žorž Mendeš, koji vedri i oblači na Molinou, povukli takav potez da lisabonski Lavovi imaju promil šanse da dobiju tužbu. Istorija nas uči da su menadžeri obično spremniji na ovakve situacije od klubova.

Sa druge strane, zašto kažemo da je Mihajlović pravi čovek za ovakav klub? Pa, recimo da ima mnogo toga što možete da mu zamerite, ali ne i da je kukavica. Jeste da je u Torinu i on sam često umeo da igrače okrivi za rezultatska posrtanja, ali čisto sumnjamo da bi Miha sedeo i gledao kako huligani biju njegove pulene. Nije on taktički mag, daleko je od toga i to cela Italija zna, ali jeste čovek koji svojom pojavom ume da razdrma učmale ekipe. Nema učmalije od Sportingove trenutno.

Mihajlović je sa Sportingom potpisao ugovor do 2021, a trebalo bi da po sezoni zarađuje 2.000.000 evra. Za stres koji će pretrpeti nije to ni previše.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar