Partizan u LE može na Crnogorce, Mađare, Letonce...!

Poznati su potencijalni rivali vicešampiona Srbije u fudbalu Partizana u prvoj kvalifikacionoj rundi Lige Evrope.  Žreb kvalifikacija za Ligu Evrope: Partizan dobro prošao, najteži je Honved.  Crno-beli mogu još u Crnu Goru, Letoniju, Moldaviju i na Maltu.

Fudbal 18.06.2018 | 21:00
Partizan u LE može na Crnogorce, Mađare, Letonce...!
Honved "mina" – Partizan će igrati protiv… UEFA suzila krug potencijalnih rivala Partizana u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Moguće protivnike dobili Spartak i Radnički.

Partizan je povlašćen u žrebu za prvo kolo kvalifikacija, a naći će se u grupi 7 žreba koji će biti održan 20. juna u Nionu, sa početkom od 13 časova.

Uz crno-bele od povlašćenih ekipa tu se još nalaze Slovan Bratislava (Slovačka), Kesla (Azerbejdžan), CSKA Sofija (Bugarska) i Rabotnički (Makedonija).

To znači da Partizan može da se sastane sa nekom od pet preostalih, nepovlašćenih ekipa, a to su – Milsami Orhei (Moldavija), Rudar Pljevlja (Crna Gora), Riga(Letonija), Honved (Mađarska) i Balzan (Malta).

U sredu je žreb za kvalifikacije za Ligu Evrope, a Partizan je u ponedeljak saznao imena potencijalnih rivala. Krug je sužen na pet timova, od kojih je najzvučnije ime mađarski Honved, ujedno i najteži rival za srpskog osajača Kupa.

Pored Mađara, crno-beli bi mogli da se na početku evropskog puta sastanu sa dobro poznatim Rudarom iz Pljevalja. Partizan je prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu šampiona igrao protiv šampiona Crne Gore – Budućnosti i bio je uspešan.

Takođe, prva evropska destinacija za Miroslava Đukića i crno-bele mogla bi da bude i Malta, odnosno Balzan, a u suženoj grupi su još Milsami iz Moldavije i letonska Riga

Subotički Spartak i Radnički iz Niša su, kao i Partizan nosioci u žrebu 1. kola. Mogući rivali "golubova" su Pjunik (Jermenija), Zarija (Moldavija), Kolrejn (S. Irska), Deri Siti (R. Irska) i pobednika duela B36 (F. Ostrava)/Sent Džozef (Gibraltar).

Nišlije za potencijalne rivale imaju Levadiju (Estonija), IBV (Island), KuPS (Finska), Liepaju (Letonija) i pobednika dvomeča Tre Fiori (San Marino) Bala Taun( Vels).

Utakmice prve runde kvalifikacija za LE zakazane su za 12. odnosno 19. jul 2018. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar