Nadrljao zbog POTPISA!

Ono kad misliš da imaš diplomatski imunitet, ali si zaboravio da se potpišeš. . .  Beker nema diplomatski imunitet, tvrde u Africi! Ministar spoljnih poslova Centralnoafričke republike rekao je da bivši nemački teniser Boris Beker nema diplomatski imunitet.

Tenis 20.06.2018 | 22:45
Nadrljao zbog POTPISA!
Pre nekoliko dana objavljeno je da je nekadašnji teniski as Boris Beker uspeo da "zezne Britance" tako što se pozvao na diplomatski imunitet koji bi mogao da ga oslobodi obaveze da vrati dugove, a sada stiže vest: On NEMA diplomatski imunitet!

Njegov advokatski tim je pre nekoliko dana saopštio da se bivša teniska zvezda poziva na diplomatski imunitet koji bi ga oslobodio obaveze da vrati dugove. Osim toga, to bi značilo da ne protiv njega nebi mogao da se vodi postupak pred sudom bez izričite saglasnosti britanskog šefa diplomatije Borisa Džonsona, i njegovog kolege iz Centralnoafričke Republike.

Beker je u aprilu postao ataše za kulturu i sport Centralnoafričke Republike pri Evropskoj uniji, i dolaskom na tu poziciju dobio diplomatski imunitet u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima iz 1961. godine. Ili ne?

Danas je ministar spoljnih poslova Centralnoafričke republike rekao je da bivši nemački teniser nema diplomatski imunitet kao ataše te zemlje za sport i da na osnovu toga ne može da izbegne tužbu za bankrot

"Beker nije zvanično diplomata Centralnoafričke republike", rekao je ministar spoljnih poslova Aarl Armel Duban za nemačke novine Svet "Die Welt". On je dodao da bi Beker morao da potpiše dokument kako bi dobio diplomatski imunitet, ali i da on to nikada nije tražio.Duban je rekao da Centralnoafrička republika neće obstruirati pravdu u slučaju Beker. 

Beker, koji živi u Velikoj Britaniji, proglasio je bankrot u junu 2017. godine. On je u pokušaju da smanji dugove prodao neke od trofeja koje je osvojio, uključujući i trofeje sa Vimbldona.

Nekada najbolji teniser sveta je ranije kritikovao stečajni postupak kao "neopravdan i nepravedan", tvrdeći da ga je u bankrot gurnula "gomila anonimnih" bankara i birokrata koji su pokušali da ga oštete.

Koliko je dužan?

Beker, svojevremeno najmlađi šampion Vimbldona, u karijeri je zaradio oko 182 miliona evra, ali je životom na visokoj nozi i pogrešnim investicijama navodno dospeo u dugove ukupne vrednosti od 61 milion evra!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar