"Šok Njemačke, remi Brazila - to je ljepota fudbala!"

Žoze Murinjo oduševljen zbog iznenađujućih rezultata na Mundijalu!

Fudbal 19.06.2018 | 11:15
"Šok Njemačke, remi Brazila - to je ljepota fudbala!"
Žoze Murinjo uživa gledajući mečeve na Svetskom prvenstvu.

Kaže da je nedelja bila "fantastičan dan" na Mundijalu.

Razlog - iznenađujući start favorita, poraz branioca titule Nemačke od Meksika (0:1) i remi Brazila sa Švajcarskom (1:1).

"Neverovatan dan za fudbal. Siguran sam da je Đani Infantino srećan i da su navijači, koji nisu samo fokusirani na podršku svom timu, takođe, srećni. Zaista sam zadovoljan rezultatima koji su postignuti. To je lepota fudbala i ponekad u drugim sportovima to nije moguće da se dogodi", poručio je u razgovoru za “Russia Today” Murinjo.

Posebno je apostrofirao meč između Švajcarske i petostrukog šampiona Brazila.

"Neki timovi su pokazali da mogu da budu bolji od sjajnih pojedinaca. Da li Švajcarci imaju zvezdu u svom timu? Ne! Golman je bio solidan, Šer je bio fantastičan, sredina je odradila dobar posao, a Seferović nije bio toliko opasan, ali je radio prave stvari za ekipu", prokomentarisao je Portugalac.

Trener Mančester junajteda je rekao i da veruje da će Nemačka, kao i Argentina, posle slabijeg starta u nastavku prvenstva ipak pokazati svoje pravo lice.

"Mislim da nije drama to što nisu pobedili u prvim mečevima. Svi znaju koliko su dobri i da će biti bolji u nastavku. Za njih je to možda bilo dobro da ostanu čvrsto na zemlji, da ne polete, kao i njihovi navijači. Očigledno velike fudbalske nacije imaju velika očekivanja, mnogo kritičara i žele da odmah 'osete' krv. Siguran sam da će se svi oni kvalifikovati za nastavak takmičenja, a najbolji u tom krugu favorita će otići do kraja", naveo je Murinjo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar