Aleksandra: ''Pustila sam vodu'', pa osvojila titulu!

Srpska teniserka objasnila kako je neprijatan razgovor sa trenerom imao uticaja na finalni meč u Hertogenbošu i kako je posle kiksa u Guangžuu 2017. ispravila grešku. . .

Tenis 20.06.2018 | 20:30
Aleksandra: ''Pustila sam vodu'', pa osvojila titulu!
Aleksandra Krunić osvojila je prvu WTA titulu u karijeri, pošto je trijumfovala na turniru u Hertogenbošu.

U finalu je pobedila Kirsten Flipkens (6:7, 7:5, 6:1), nakon čega je stigla i do najboljeg renkinga u karijeri - 39. mesta na WTA listi.

"To je bio fizički bio veoma zahtevan zadatak i, iskreno, mnogo poštujem Kirsten, zbog čega sam i izvlačila najbolje iz sebe na tom meču", rekla je Krunićeva posle pobede.

Ona je navela da je i psihički bilo teško igrati finale, nakon što je prvo, u septembru prošle godine u Gvangžuu izgubila od Žang Šuai u tri seta.

"Ponosna sam na sebe što sam i mentalno bila spremna. To je bilo moje drugo finale, I imate osećaj da je tu na dohvat ruke, a u isto vreme je ustvari toliko daleko. Tako da sam veoma srećna jer sam uspela, iako sam super umorna posle svega. Nisam razmišljala o tom porazu, već sam svaki put prilikom servisa bodrila sebe da ubacim prvi servis, da ne dam protivnici priliku da dobro odgovori na drugi. 'Pokušaj da uzmeš ovog puta', ponovila sam nekoliko puta sebi. Želela sam da stignem svaku njenu loptu, da ovog puta uspem. Bilo je to mnogo drugačije finale nego u Gvangžuu, jer je tada rivalka odigrala neverovatno, a ovoga puta bila sam spremnija", rekla je srpska teniserka.

Duel protiv Flipkens obeležila je i zanimljiva konverzacija Aleksandre sa trenerom Elizeom Tamelom u prvom setu. Uzviknula joj je u prelomnom trenutku: "Ti si šampion!", a Krunićeva je odgovorila: "Ne, ja nisam šampion", posle čega se čulo: "Jesi šampion, samo razmišljaj tako".

"Nisam se u tom trenutku osećala kao pobednik. I zato sam ponavljala da nisam šampion i da je to problem. Kirsten je napadala, a ja sam se osećala kao da samo guram loptice i pitala sam se kakav sam onda ja to šampion? Ali to je bilo dobro da se oslobodite svega toga što je loše. Nije bila dobra igra, ali sam i dalje želela da je razbijem. Zato su ti razgovori uvek dobri, da izbacite iz sebe loše stvari. To je kao kada pustite za sobom vodu u toaletu i nastavite dalje", kroz osmeh je poručila Aleksandra Krunić.

Ona je priznala da je ranije "mrzela" turnire na travi i da je uspeh zbog toga još veći što je titulu osvojila baš na toj podlozi.

"Da, ranije sam mrzela da igram na travi. Ali sada pošto sam naučila kako da se krećem na ovoj podlozi, sve ide bolje. Zato je baš 'kul' što sam osvojila prvu titulu na travi. To znači da moj način igre uspeva negde. Na travi loptice manje odskaču, a moja visina je nešto što u tom slučaju pomaže", našalila se Aleks na račun svojih 1,63 metra visine.

Umnogome joj je doprinelo to što je promenila servis.

"Servis i ritern su mi sada bolji, više koristim i noge, brža sam posle novog načina serviranja, ali I psihički sam napredovala. Sada znam šta radim i borim se, i to daje rezultate", poručila je najbolja srpska teniserka i dodala da će joj trijumf u Hertogenbošu dati dodatno samopouzdanje pred Vimbldon.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar