Čak i otac vidi Sergeja u Juventusu!

Juventus u 'poteri' za potpisom Sergeja Milinković-Savića ima jednog bitnog saveznika.

Fudbal 20.06.2018 | 10:00
Čak i otac vidi Sergeja u Juventusu!
Nikola Milinković, otac srpskog fudbalera rekao je "Tutosportu" da bi Juventus za njegovog sina bio idealan klub, a da bi posle 25. godine Sergej mogao u Real Madrid.

"Rekao sam mu više puta da bi Juventus bio savršen klub za njega. U Torinu je prestižan klub sa mnogo trofeja koji dominira scenom već godinama. Imao bi priliku da raste i napreduje dok ne dostigne punu zrelost", rekao je Milinkoović koji smatra da bi Sergeju igrači poput Paula Dibale, Daglasa Koste i ostali pomogli da osvaja trofeje.

"Sa igračima vrhunskog kvaliteta kao što su Dibala i Kosta mogao bi da osvoji Skudeto, Kup Italije, zašto ne bi mogao da pruži i važan doprinos u osvajanju Lige šampiona? Juventus uvek ode daleko u LŠ i ako osvoje taj pehar, Sergej bi mogao da dosanja i Zlatnu loptu", kaže Milinković.

On smatra da bi njegov sin mogao stopama Zinedina Zidana koji je takođe posle 25 godina života otišao u Španiju i to iz Juventusa.

Za sada, u prilog Torinu kao narednoj destinaciji ide i to što je po mišljenju Milinkovića starijeg, taj grad mirniji od Rima.

"Vidim Sergeja kao mešavinu Zidana i Zlatana Ibrahimovića. Ima tu eksplozivnu kombinaciju i izvanrednu tehniku, a fizički je jak. Dominantan je i ne vidim slabosti. Sa stopalima može da radi šta hoće, u vazduhu maksimalno koristi svoj 191 centimetar visine i iznad svega promišlja situacije dvaput brže nego ostali igrači. Dok prima loptu već ima dve, tri opcije i u deliću sekunde promisli o najboljoj", tvrdi Milinković.

Selektor Srbije Mladen Krstajić u nedelju ga je protiv Kostarike stavio iza leđa Aleksandru Mitroviću i to se ispostavilo kao dobar izbor jer je Milinković-Savić upošljavao Mitrovića u nekoliko navrata, a 'glumio' je i 'devetku' u pojedinim trenucima, a igra Srbije je izgledala dobro.

Sličan izbor bi kao trener napravio i igračev otac koji bi ga stavljao iza napadača jer smatra da je baš njegov sin prototip modernog veznog fudbalera.

Međutim, ima i otežavajućih okolnosti. Milinković-Savić je prošle godine potpisao novi ugovor sa Lacijom do 2022. godine, a predsednik rimskog kluba Klaudio Lotito ni ne razmatra ponude koje su 'teške' manje od 110, 120 miliona evra.

Osim toga, Lacio i Juventus nisu trgovali od prelaska Stefana Lihtštajnera 2011. godine u torinski klub, a razmirica je bilo prošle godine kada je Juventus hteo da kupi Keitu Baldea, a Rimljani su ga prodali Monaku.

Povrh svega, Sergej se deklarisao kao navijač Real Madrida, a javno se nije oglašavao po pitanju prelaska među torinske crno-bele.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar