Protiv koga će Zvezda početi borbu za LŠ?

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak će saznati rivala u prvom i drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.  Žreb za kvalifikacije: Zvezda dobila šest mogućih rivala, Slovaci najteži! Crveno-beli saznali imena potencijalnih rivala. . .

Fudbal 18.06.2018 | 18:00
Protiv koga će Zvezda početi borbu za LŠ?
U prvom kolu prvak Srbije je povlašćen i nalazi se u trećoj grupi, pa će za protivnike moći da dobije jednog između Spartaka iz Trnave, malteške Valete, jermenskog Alarškerta, Sutjeske iz Nikšića, Spartaksa iz Letonije i estonske Flore.

Crveno-beli će u sledećoj rundi biti u grupi nepovlašenih timova i sada UEFA nije skratila listu potencijalnih rivala, ali bi oni mogli da budu poput zagrebačkog Dinama, Šerifa, Seltika, Ludogoreca…

Crvena zvezda je saznala imena šest potencijalnih rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona!

UEFA je danas ranije nego što se očekivalo odredila podgrupe za sutrašnji žreb, a mogući protivnici srpskog šampiona su Spartak Trnava (Slovačka), Valeta (Malta), Alaškert (Jermenija), Sutjeska (Crna Gora), Spartaks Jurmala (Letonija), Flora Talin (Estonija). Zvezda je nosilac u prvom kolu i favorit protiv bilo kojeg od šest pokenutih rivala. Najlakši rival bi verovatno bili Valeta sa malte ili Flora iz Estonije, a kao najteži zadatak deluje slovački prvak Spartak iz Trnave. 

Sutra će u Nionu tačno u podne biti održan žreb za prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona kada će crveno-beli szanati i ime mogućeg protivnika u drugom kolu. Tu našeg šampiona čeka zantno teži posao jer neće biti povlašćen a mogući protivnici su Ludogorec, APOEL, Seltik, Legija, Astana... 

UEFA je odredila i tri grupe za sutrašnji žreb prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Grupa 1
Nosioci: APOEL (Kipar), Karabag (Azerbejdžan), Šerif (Moldavija), TNS (Vels), Videoton (Mađarska)
Nenosioci: Škendija (Makedonija), Didelanž (Luksemburg), Olimpija (Slovenija), Suduva (Litvanija), Torpedo (Gruzija)

Grupa 2:
Nosioci: Ludogorec (Bugarska), Legija (Poljska), Malme (Švedska), Rozenborg (Norveška), Helsinki (Finska)
Nenosioci: Vikingur (Farska Ostrva), Krusejders (Severna Irska), Kork Siti (Irska), Valur (Island), Pobednik pretkvalifikacija

Grupa 3
Nosioci: Seltik (Škotska), Astana (Kazahstan), Crvena zvezda (Srbija), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Kukeši (Albanija), Zrinjski (BiH)
Nenosioci: Spartak Trnava (Slovačka), Valeta (Malta), Alaškert (Jermenija), Sutjeska (Crna Gora), Spartaks Jurmala (Letonija), Flora (Estonija)

Utakmice prvog kola kvalifikacija za LŠ igraju se 10. i 17. jula, a drugog 24. i 31. jula.

Žreb u Nionu počinje tačno u podne.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar