Hrvatska svađa! Dalić poslao Kalinića kući!

Napadač Hrvatske odbio da bude zamena, Dalić ga poslao kući! Dva dana posle pobede nad Nigerijom (2:0) na startu Svetskog prvenstva, atmosfera u reprezentaciji Hrvatske je narušena.  Sukob Hrvata: Jedan ide kući! Nezadovoljstvo koje tinja već neko vreme, kulminiralo je na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Nikola Kalinić poslat kući zbog nediscipline.

Fudbal 18.06.2018 | 12:15
Hrvatska svađa! Dalić poslao Kalinića kući!
Krivac je napadač Nikola Kalinić koji je u završnici meča odbio da uđe u igru kao rezerva umesto Marija Mandžukića. 

Selektor "Vatrenih" Zlatko Dalić želeo je da uvođenjem napadača Milana osveži svoj ofanzivni deo tima, ali mu je Kalinić rekao da ga bole leđa. 

Zbog toga je Dalić u 86. minutu na teren poslao nezagrejanog Marka Pjacu. 

Kalinić je očigledno nezadovoljan svojim statusom rezerve u ekipi Hrvatske na Mundijalu, što je verovatno i glavno razlog njegovog odbijanja da uđe u igru. 

"Sve ćete znati sutra", rekao je Dalić novinarima u nedelju, posle treninga na kojem nije bilo Kalinića, niti Šimea Vrsaljka i Andreja Kramarića. 

Zvanične potvrde nema, ali hrvatski mediji tvrde da je Dalić u ponedeljak poslao Kalinića kući (zvanično će se znati oko 16:30), pa će "Vatreni" Mundijal nastaviti sa 22 igrača.

Timski lekar Boris Nemec je rekao da su Vrsaljko i Kramarić dobili udarce, a da Kalinić ima problema sa leđima, ali da niko nije teže povređen. 

"Nema potrebe za detaljnim pretragama, znamo uzrok", rekao je Nemec. 

Hrvatski mediji navode da je Kalinić iz istog razloga odbio da uđe u igri i u prijateljskoj utakmici sa Brazilom u Liverpulu, uoči SP. 

"Ekipu čine 23 igrača i svako za nju mora da živi. U protivnom nema atmosfere. Ćorluka je nama bitan, a on je bez reči prigovora prihvatio da bude rezerva", rekao je Dalić u nedelju i indirektno potvrdio ove spekulacije u vezi sa Kalinićem. 

Kalinić ima 30 godina, za Hrvatsku je debitovao 2008. i u međuvremenu na 42 nastupa postigao 15 golova. 

Bio je deo nacionalnog tima na EURO 2018. i 2012, iako nije igrao ni jedan minut. Nije išao na Mundijal u Brazil 2014, ali je bio u timu na EURO 2016. u Francuskoj gde je zablistao u pobedi nad Španijom sa golom i asistencijom. 

Hrvatska u drugom kolu Grupe D igra u četvrtak uveče protiv Argentine, koja mora da pobedi nakon kiksa na premijeri sa Islandom (1:1).

Samo dan nakon što je Hrvatska rutinski dobila Nigeriju 2:0 u prvoj utakmici na Mundijalu, narušena je atmosfera u ekipi naših zapadnih komšija.

POVEZANE VESTIDalić pobedu posvetio "braniteljima"!
Hrvatski mediji pišu da je selektor Zlatko Dalić "presekao" i odlučio da više ne trpi hirove 30-godišnjeg Nikole Kalinića, pa ga je poslao kući.

O čemu je reč?

Tokom susreta sa Nigerijom, Dalić je želeo da Mandžukića zameni Kalinićem, ali mu je ovaj rekao da ne može da igra jer ga bole leđa. Umesto njega, u igru je u 86. minutu ušao nezagrejani Pjaca. 

Ovo nije prvi put da Kalinić odbija da uđe u igru, slično se dešavalo i u nekim prijateljskim utakmicama. Dalić je trpeo, ali sad je prekipelo.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar