Piksi: Ja bih danas vredeo milijardu evra!

Lotito u pravu što traži 150. 000. 000 za Sergeja! „Ali, pored Sergeja postji još srpskih igrača koji imaju veliku tržišnu vrednost. On ima talenat, još je mlad, pred njim je budućnost i može da bude još bolji“, kaže legendarni as.

Fudbal 19.06.2018 | 22:30
Piksi: Ja bih danas vredeo milijardu evra!
Srpski fudbal ovih dana, a posebno nakon slavlja nad Kostarikom na Mundijalu, privlači ozbiljnu pažnju svetskih medija. Uostalom, na ovim prostorima je uvek bilo istinskih majstora najvažnije stvari na svetu, a jedan od najvećih svakako je Dragan Stojković Piksi.

Nekadašnji as i predsednik Crvene zvezde, pozvan je da govori o velikim turnirima, atmosferama unutar reprezentacije i kvalitetu igre. Kaže i da je od prvog dana gajio veru u aktuelnu generaciju koju predvodi Mladen Krstajić.

„Srbija nema zvezda, ali ima kompaktan tim. Bio sam sa ekipom, primetio sam pozitivnu atmosferu od prvog dana. Svi su dobri prijatelji, nema ljubomore, to je dobar znak“, rekao je Piksi za Tuto Merkato.

Sergej Milinković Savić je glavna tema u italijanskim medijima. Gazda Lacija Klaudio Lotito traži 150.000.000 evra.

„U ovom trenutku se okreće mnogo novca, ko plaća odgovoran je za ono što uradi. Lotito dobro radi što zahteva tu cifru, jer mu tržište to omogućava. Ali, pored Sergeja postji još srpskih igrača koji imaju veliku tržišnu vrednost. Sergej ima talenat, još uvek je mlad, pred njim je budućnost i može da bude još bolji“.

Koliko bi Dragan Stojković vredeo danas?

„Milijardu! (a-ha-ha). Ozbiljno je teško govoriti o tim stvarima, jer je novac okrenuo tržište. Moramo da prihvatimo ovu situaciju. Drugo pitanje je realna vrednost tih igrača. Da se vratimo na Milinković Savića, nadam se da će biti u prilici da dokaže sebe, kao što sam ja u Italiji 1990. Sećam se svojih golova protiv Španije, doneo sam veliku radost reprezentaciji. Nadam se da i on može da donese isto“.

Kao jedan od vanserijskih majstora svog vremena bio je na meti najvećih italijanskih klubova.

„Sada nema kajanja, ali mogao sam odmah da se preselim u Seriju A. Imao sam ponude Juventusa i Milana, kao i Barselone i Real Madrida. Ali, na kraju se pojavio Marselj, koji je bio veoma jak i stvaran da osvoji Kup šampiona. Bernard Tapi je stigao u Beograd svojim privatnim avionom i učinio da potpišem ugovor“.

Već naredne sezone usledio je poraz u finalu upravo od Crvene zvezde.

„Da, to je tačno, ali smo kasnije savladali Milan u finalu“.

Sa italijanskim fudbalom se upoznao na pozajmici u Veroni.

„Oporavljao sam se od povrede kolena, tako da sam tu sezonu proveo na pozajmici. Ali, to iskustvo je bilo dragoceno“.

Mundijal u Italiji je predstavljao poslednji pokušaj stare Jugoslavije da se domogne titule svetskog šampiona.

„Politički problemi su već dugo trajali. Znali smo da će to biti poslednji svetski kup za Jugoslaviju. Ali, nikada nije bilo nikakvih problema među nama, svi smo bili prijatelji, nije bilo napetosti. Nažalost, naš san se završio u četvrtfinalu i penalima protiv Argentine, gde smo zaslužili da prođemo dalje“.

Postoji legenda koja kaže da je taj Hadžibegićev promašeni jedanaesterac predstavljao poslednji trenutak koji je obeležio raspad bivše države.

„Ne mislim da bi osvajanje Svetskog prvenstva promenilo stvari, jer je politika išla svojim putem, bez obzira na fudbal“, zaključio je Stojković.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar