Matić opet priča s medijima!

Tadić žali za sjajnom akcijom.  Srpski fudbaleri bili su raspoloženi za priču sa medijima posle pobede nad Kostarikom, a predstavnicima srpske sedme sile obratio se čak i Nemanja Matić, koji je prethodnih meseci bio "nedostupan".

Fudbal 18.06.2018 | 20:45
Matić opet priča s medijima!
Srbija je sjajno počela Mundijal u Rusiji, minimalnom pobedom nad Kostarikom, ali je u centru pažnje bila odlična igra i pre svega izuzetno motivisan pristup svih igrača. 

"Zadovoljni smo kako smo igrali, kako smo se borili, zaslužili smo da pobedimo. Strah nije postojao, svako od nas ima neku pozitivnu tremu i jedva čeka da počne utakmica", rekao je Matić. 

"Orlovi" su kontrolisali ritam meča od prvog minuta, ali su posebno bili opasni u drugom delu utakmice. 

"I u prvom smo dominirali, možda smo imali više šansi u drugom delu, ali to je bilo i do njih, malo su se povukli u drugom delu, čekali su našu grešku, što mi nismo dozvolili. Pokušavali smo na isti način da igramo sve vreme i to je dalo rezultat", kaže vezista Mančester Junajteda. 

Matić ističe da posle pobede nije bilo preterano mnogo slavlja u svlačionici. 

"Naravno da smo srećni zbog pobede, ali nismo pravili euforiju. Svesni smo da nas čeka još teži posao u naredne dve utakmice", dodao je Matić. 

On je u finišu meča imao sukob sa jednim članom stručnog štaba Kostarike, koji ga je sprečavao da uzme loptu. 

"Nije bilo ništa", zaključio je naš reprezentativac.

Jedan od najboljih igrača utakmice bio je Dušan Tadić. 

"Jako bitan početak, bitna pobeda. Znali smo da će biti vrlo važna da se dobro otvori turnir. Ali ne treba da padamo u euforiju. Treba da analiziramo dobre i loše stvari i okrenemo se Švajcarskoj", rekao je Tadić. 

Malo je nedostajalo da zabeleži asistenciju, ali je Kejlor Navas bukvalno vrhom prsta onemogućio Filipa Kostića da postigne gol. 

"Lepo smo odigrali, Sergej odigrao Mitru, Mitar meni. Hteo sam da mu vratim povratnu, ali sam video Kostića da se ubacio iz drugog plana. Malo je zakačio taman da promeni pravac. Šteta, bio bi veoma lep gol". 

Bitna pobeda, ali pred Srbijom su još dve utakmice, sa Švajcarskom i Brazilom. 

"Pobeda ne menja ništa, moramo ići na pobedu svaku utakmicu, nebitno protiv koga igramo. Ako imaš takav mentalitet, da uvek želiš pobedu, sve je drugačije. A mi to želimo. Biće drugačije, Kostarika je dobro organizovana ekipa opasna iz kontranapada, Švajcarska ima drugačiji sistem. Probaćemo da iskoristimo njihove mane. Tek će sve da se zakuva i da se mrsi". 

Fudbaleri Srbije su tek dva sata posle utakmice napustili svlačionicu na Kosmos Areni u Samari. 

"Čekali smo Baneta da završi za dopingom i gledamo ovu utakmicu (Nemačka Meksiko). Najbitnije je da se mi kvalifikujemo, lako ćemo o posle". 

Pre osam godina srpski fudbaleri su pravili početničke greške na SP u Južnoj Africi, meč sa Kostarikom je pokazao da se dosta toga promenilo u međuvremenu. 

"Videlo se kroz kvalifikacije da smo svi mnogo stariji, pametniji, zreliji iskusniji. Mislim da je to vrlo bitan faktor i da se to videlo na terenu", zaključio je Tadić.

Aleksandar Mitrović je bio najangažovaniji naš igrač u završnici napada, do gola je učestvovao u svakoj akciji koja je donosila šut, ali nije uspeo da zatrese mrežu Kostarike. 

"Najbitnije je da smo pobedili. Žao mi je što nisam dao gol, ali najbitnije je da je rezultat kakav smo želeli. Osvojili smo tri boda. Odigrao sam dobru utakmicu, da je došao gol bilo bi perfektno, ali doći će već. Dobro sam radio, igrao za ekipu, ekipa igrala dobro, bilo je šansi, sad nije ušla, ali će doći valjda kad bude i bitnije", rekao je Mitrović. 

Srpski fudbaleri su igrali vrlo požrtvovano tokom svih 90 minuta, što u prošlosti nije bilo tako česta pojava. 

"Tako mora da se igra, tako svi igraju, videli ste. Takav je fudbal. Nismo se uplašili, nismo bežali iz duela, dali smo 200% i na kraju izborili rezultat kakav smo želeli. Bitna pobeda", zaključio je Mitrović. 

Fudbaleri Srbije vratili su se odmah u nedelju uveče u svoju bazu u Svetlogorsku, a sledeći meč igraju u petak protiv Švajcarske u obližnjem Kalinjingradu. 

U poslednjem kolu Grupe E, "Orlovi" se sastaju sa Brazilom, koji je u prvom kolu osvojio samo bod u duelu sa Švajcarcima.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar