Petković: Valjda nas sad ozbiljno shvate svi!

Nadam se da će sad neko obratiti pažnju na nas! Upravo tim rečima selektor Švajcarske Vladimir Petković obratio se novinarima posle remija sa petostrukim svetskim prvakom Brazilom u prvom meču Mundijala. Vladimir Petković, selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske, posle remija sa Brazilom 1:1 rekao je da je njegova ekipa dobro igrala i nada se da će sada na njih neko obratiti pažnju.  

Fudbal 18.06.2018 | 09:30
Petković: Valjda nas sad ozbiljno shvate svi!
Švajcarci su, mimo svih očekivanja, uspeli da 'izvuku' bod Brazilu golom Stivena Zubera.

"Nadam se da će sad neko obratiti pažnju na nas. Nekad postoji manjak priznanja, a mislim da je šteta jer mi znamo da odigramo veoma dobro, pa izgubili smo samo jedanput u kvalifikacijama. Večeras smo demonstrirali da ovaj tim uvek veruje u sebe i sa istim uverenjem igraćemo protiv Srbije", rekao je Petković.

U grupi E prva je trenutno Srbija, pošto je savladala Kostariku, a drugo mesto dele Brazil i Švajcarska. U narednom kolu te grupe Srbija igra upravo sa Petkovićevom Švajcarskom, dok će Brazilci odmeriti snage sa Kostarikancima.

Švajcarska je "tvrd orah", što je dokazala i na prvom meču na Mundijalu u Rusiji.

Odigrala je nerešeno protiv petostrukog prvaka Brazila - 1:1.

"Ponosan sam na moju ekipu. Brazil je imao više šansi, ali nismo izgubili nadu, a kada smo uspeli da ih pritisnemo, to smo radili veoma dobro. Ovo je odličan početak turnira i pozitivna stvar pred ostale utakmice u grupi", rekao je Vladimir Petković, selektor Švajcarske.

Petković je rekao da je njegova ekipa imala mnogo problema u prvih 40 minuta utakmice, da nije bila kvalitetna, ali da je u poluvremenu promenila pristup.

On je otkrio da je rekao svojim igračima u svlačionici da ostanu mirni i da veruju u sebe, da pritiskaju protivnika kako bi došli do šansi.

"Grešili smo, ali ništa nije bilo tako loše. Nadam se da će sada da nas shvate ozbiljno",poručio je Petković.

On je potom izneo statistiku da "zaplaši" rivale.

"U poslednje 22 utakmice izgubili smo samo jednom. Nije lako postići gol protiv nas, to se videlo protiv Španije (1:1) u prijateljskom meču, ali i sada protiv Brazila. To pokazuje da ovaj tim zna kako da reaguje i da veruje u to što radi", naveo je 54-godišnji trener iz BiH.

On je prokomentarisao i sporne situacije na meču - mogući prekršaj kod gola Švajcarske i penal za Brazil. Jasno je poručio "da video tehnologija daje sve odgovore".

"Naš gol, to je bio normalan duel, igrač je tražio prostor, a mislim da se protivnički igrač nije dobro namestio. Mislim da nije bio penal, imamo sudije na terenu, VAR i mislim da je sve čisto", rekao je švajcarski selektor.

Petković je odbacio optužbe da su Švajcarci namerno pravili oštre faulove na najboljem brazilskom fudbaleru Nejmaru, iako su zbog njih, upravo na zvezdi Pari sen Žermena, žute kartone dobili Stefan Lihštajner, Valon Behrami i Fabijan Šar.

"Mnogi od duela sa Nejmarom su bili 'čisti'. Imali smo dosta izlazaka 'jedan na jedan' sa Nejmarom, a jedan od zadataka je bio da ga neutrališemo. Moram da podsetim da Brazil ima pregrešt vrhunskih igrača. Bilo je previše kartona, nisam video toliko teških faulova", smatra Petković koga demantuje podatak da je Nejmar fauliran čak 10 puta, što še nije desilo od 1998. godine na Svetskim prvenstvima.

U drugom kolu Švajcarska će u petak igrati protiv Srbije, a Brazil protiv Kostarike.

"Pokazali smo da ova ekipa uvek veruje u sebe i tako ćemo igrati i protiv Srbije. Moramo da se oporavimo i posvetimo se toj teškoj utakmici", dodao je Petković.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

DRK

18.06.2018 07:48

Ko bude bolji i pobijedi ima zagarantovan prolaz dalje .SVIM SRCEM ZA SRBIJU.

ODGOVORITE
Name

Milan

18.06.2018 08:32

Petkoviću, Nemate Vi pojma. Doslovno ste prebili najboljeg igrača svijeta. Mislim da bi bolje prošao na frontu. Nije to igra. Ljepota fudbala je fer igra pa neka pobijedi bolji.

ODGOVORITE